Početna Off 51 pregleda

Teslin autopilot predstavlja opasnost u prometu?

Teslin autopilot
Vidi galeriju 1/2
Teslin autopilot predstavlja opasnost u prometu? Teslin autopilot predstavlja opasnost u prometu?

Funkcija autopilota u Modelu S proizvođača Tesla predstavlja 'značajnu opasnost u prometu', navodi se u internom izvještaju sastavljenom za njemačko Ministarstvo prometa

Pokraj toga, senzori Modela S ne otkrivaju dovoljno tijekom pretjecanja, a ni sustav automatskog kočenja u izvanrednim situacijama ne radi adekvatno, navodi se u izvještaju. Njemački ministar prometa Alexander Dobrindt rekao je da je upoznat sa ovim izvještajem, ali da ne želi povlačenje Modela S iz uporabe. U Ministarstvu prometa kažu da još nije donesena konačna procjena i da se provode dodatni testovi.

Teslin autopilot | Author: Tesla foto: Tesla

Tesla je priopćio da je uvijek bio otvoren prema svojim kupcima i da je autopilot sustav koji pomaže vozaču, ali zahtijeva njegovu budnost cijelo vrijeme. Tvrtka je objavila da sustav sadrži zaštitu od pogrešne uporabe od strane vozača i da joj nije poznato da bilo koji drugi proizvođač poduzima takve mjere. Tesla napominje da njegov sustav automatskog kočenja spada među najmodernije u automobilskoj industriji.

Teslin autopilot | Author: Tesla foto: Tesla

Teslin autopilot uveden je u uporabu u listopadu prošle godine i našao se pod intenzivnom prismotrom otkad je u svibnju poginuo vozač Modela S koji je koristio ovu tehnologiju, prilikom sudara s kamionom na Floridi.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.