Početna Off 18 pregleda

Uber testira samovozeće automobile na ulicama San Francisca

Uber
Vidi galeriju 1/3
Uber testira samovozeće automobile na ulicama San Francisca Uber testira samovozeće automobile na ulicama San Francisca Uber testira samovozeće automobile na ulicama San Francisca

Uber testira samovozeće automobile na ulicama San Francisca, što će najvjerojatnije oduševiti 'tehnički pametno' stanovništvo i izazvati neprijateljstvo gradskih vlasti

Kompanija je tako nastavila program započet u rujnu prošle godine u Pittsburghu. Testiranje omogućuje običnim ljudima nove automobile, dok Uber radi na identifikaciji eventualnih propusta, prije nego se nova tehnologija počne koristiti u San Franciscu i šire.

Uber | Author: Arhiva foto: Arhiva

Kalifornijski zakoni ipak zahtijevaju certifikat za prototip automobila s automatskim upravljanjem, koje Uber nema. Iz kompanije poručuju da se taj zakon ne može primijeniti na njihove automobile, jer oni zahtijevaju ljudsku podršku.

Uber | Author: Arhiva foto: Arhiva

Putnici će prilikom naručivanja vožnje preko interneta moći birati između samovozećeg automobila ili s vozačem. Uber posjeduje laboratorij za istraživanje samovozećih automobila u Pittsburghu i radi na razvoju autonomne tehnologije.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.