Početna Off 12 pregleda

Uberu rekli da su samovozeći auti u ilegali, ali i dalje ih voze

Uber
Vidi galeriju 1/4
Uberu rekli da su samovozeći auti u ilegali, ali i dalje ih voze Uberu rekli da su samovozeći auti u ilegali, ali i dalje ih voze Uberu rekli da su samovozeći auti u ilegali, ali i dalje ih voze Uberu rekli da su samovozeći auti u ilegali, ali i dalje ih voze

Iz Ubera misle da nisu trebali zatražiti posebne dozvole za testiranje autonomnog vozila jer njihov auto koji testiraju u San Franciscu nije potpuno samovozeći, već sličniji onome što nudi Tesla

Iako su kalifornijske vlasti poručile Uberu da su njihovi samovozeći automobili ilegalno na ulicama San Francisca i da moraju prekinuti njihovo korištenje, u Uberu su rekli da će automobili ostati na cesti jer ne čine ništa pogrešno.

Uber | Author: Uber foto: Uber

Uber je počeo ovaj tjedan testirati vozila, ali iz Centra za vozila su im rekli da moraju imati dozvolu za testiranje samovozećih automobila. No, Anthony Levandowski iz Ubera poručio je kako ostaju pri svojim argumentima da njihov auto ne zadovoljava definiciju samovozećeg automobila. 

Uber | Author: Uber foto: Uber

Iako koriste takav naziv, sami automobili ne mogu voziti bez aktivne kontrole nekog na vozačkom mjestu. U Uberu misle da su njihovi automobili bliži autopilotu kakav ima Tesla te da pružaju naprednu pomoć pri vožnji, ali da automobil nije potpuno autonoman. 

Uber | Author: Uber foto: Uber

- To se ne može primijeniti za nas. Nema potrebe za posebnim dozvolama, rekao je Levandowski.

Google i druge kompanije u Kaliforniji su zatražile dozvole za testiranje autonomne vožnje, a dozvola za 10 automobila košta 150 dolara. Svakih dodatnih 10 vozila košta još 50 dolara, piše BBC.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.