Početna Off 6053 pregleda

Uznemirujući video: Tesla u Kini jurila ulicama. Dvoje mrtvih

FOTO: YouTube

55-godišnji vozač koji je preživio tešku nesreću tvrdi da se automobil jednostavno oteo kontroli i počeo nekontrolirano ubrzavati

Društevenim mrežama posljednjih se dana počeo širiti nevjerojatan video iz Kine koji prikazuje jurnjavu Tesle Model Y koja je na žalost odnijela dva ljudska života. tri osobe su ozlijeđene. Nesreća se dogodila 5. studenog u u južnoj kineskoj pokrajini Guangdong.

Na videu koji sastavljen od snimaka nekoliko nadzornih kamera vidljivo je da je Teslin SUV nakon nečeg što izgleda kao pokušaj parkiranja naglo počeo juriti ulicama. Nekontrolirana jurnjava je trajala čak dva kilometra, a na svojem je putu Tesla Model Y udario u dva motociklista i dva biciklista prije nego što je izletio sa ceste i zaustavio se u izlogu trgovine. U nizu nesreća koju je izazvao električni SUV poginuo je jedan vozač motocikla i mlada djevojka. 

55-godišnji vozač koji je preživio tešku nesreću tvrdi da se automobil jednostavno oteo kontroli i počeo nekontrolirano ubrzavati i da kočnice nisu funkcionirale. Prema njegovim tvrdnjama jedino što je mogao raditi bilo je izbjegavanje ostalih sudionika u prometu. 

Policija je pokrenula istragu, ali s obzirom na vrlo čudne okolnosti nesreće zatražili su pomoć treće strane, agencije za procjene kako bi se ustvrdilo je li za nesreću kriv vozač ili je automobil zaista "podivljao" i nije se mogao zaustaviti. iz Tesle su najavili kako će pomoći kineskoj policiji u istrazi sudara, javlja Reuters.

U Tesli su također ustvrdili da je na videozapisima vidljivo kako kočiona svjetla automobila nisu bila upaljena kada je automobil jurio ulicama što bi trebalo biti dokaz da vozač nije ni pokušavao kočiti.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.