Početna Off 772 pregleda

Vatrogascima trebalo 22.700 litara vode da ugase Teslu

FOTO: Metro Fire of Sacramento/Twitter

Slična vijest stigla nam je iz SAD-a i prije dva mjeseca, no tada je vatrogascima bilo potrebno dvostruko više vode. 22.700 litara vode dovoljno je za ugasiti prosječan požar u kući

Dva mjeseca nakon što nam je iz SAD-a stigla vijest da su vatrogasci potrošili 45.000 litara vode kako bi pod kontrolu stavili požar na zapaljenoj Tesli, iz iste države stiže nam vrlo slična vijest. Jedino što je vatrogascima sada trebalo upola manje vode u žestokoj borbi protiv požara baterije na Teslinom Modelu S. 

GORI I GORI Trebalo je 45.000 litara vode za ugasiti požar na Tesli

Vatrogasna ekipa iz grada Sacramenta u Kaliforniji potrošila je 22.700 litara vode kako bi ugasila vatru nakon što se električni automobil zapalio tijekom vožnje na autocesti. Prema izvještajima vatrogasaca, vozač  utomobila nije primijetio ništa neuobičajeno u ponašanju ili performansama automobila prije izbijanja požara do kojeg je došlo 29. siječnja u 16 sati na autocesti broj 50. Ne zna se što je uzrokovalo požar na automobilu i čini se da je do njega došlo spontano. 

Nitko nije ozlijeđen u požaru, ali su vatrogasne ekipe imale mnogo problema prilikom pokušaja gašenja vatre na bateriji. Policija je zbog toga bila prisiljena zatvoriti dvije trake na cesti.

Nakon dojave na mjesto događaja stigla su dva vatrogasna vozila, a vatrogasci su na kraju ugasili vatru tako da su podigli auto i ugasili vatru s donje strane vozila. 

Za gašenje prosječnog požara u automobilu na benzinski pogon potrebno je 2000 do 4000 litara vode, a 22.700 litara koliko je potrošeno na ovu Teslu obično je dovoljno kako bi se obuzdao prosječni požar na kući, navode američki vatrogasci. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.