Početna Off 50 pregleda

Video: Kornjača prelazila autocestu i izazvala lančani sudar

FOTO: YouTube

Lijepo je brinuti se za sigurnost životinja u prometu, no možda nije najpametnije zaustaviti auto u ljevoj traci autoceste zbog toga...

Dobronamjerni, ali ne baš previše razumni vozač je na autocesti 331 u Floridi u SAD-u skrivio prometnu nesreću u kojoj je sudjelovalo više vozila. Uzrok nesreće je prilično bizaran: kornjača je prelazila autocestu, a vozač se zaustavio kako bi je zaštitio od nadolazećeg prometa i uklonio s autoceste. Sve je dokumentirano videom.

Kao što se vidi u snimci koju je podijelila policija vozač crnog pick-upa zaustavio se na lijevoj traci kako bi sklonio malu kornjaču koja je prelazila autocestu. Zbog toga je, očekivano, došlo do kaosa. Vozila iza su morala naglo kočiti i izbjegavati jedno drugo, no to za rukom nije pošlo vozaču kamiona iz čije kabine s snimljen video. S obzirom na to da ima mnogo dulji put kočenja kamion se nije uspio zaustaviti na vrijeme te je na svom putu pokupio nekoliko automobila, uključujući i pick-up vozača koji je skrivio nesreću. Kamion je na kraju završio na suprotnoj strani autoceste, no na sreću nije bilo nadolazećih vozila te je izbjegnuta tragedija. 

BIZARNO Zrakoplov sletio na autocestu i izazvao prometnu nesreću

Na službenoj Facebook stranici ureda šerifa okruga Walton, gdje je video inicijalno objavljen, predstavnici policije opisali su nesreću:

Jutrošnja nesreća bila je posljedica zaustavljanja vozača kako bi pustio kornjaču da prijeđe autocestu. Odluka je izazvala lančanu reakciju koja je utjecala na više vozila, uključujući i veliki kamion, koji se "iznenađujuće", ne može zaustaviti u par metara. Srećom, nije bilo težih ozljeda.

Iako namjere vozača nisu bile loše, pokušaj pomaganja životinji koja se našla na prometnoj cesti može uzrokovati ozljede opasne po život vama ili drugim vozačima. Dakle, kada u budućnosti naiđete na ovakvu situaciju i pitate se, "zaustaviti se ili ne", nadamo se da sada imate jasan odgovor. 

OPASAN "LUĐAK" Kao u igrici GTA: Dva dana otimao aute i zabijao se u druge

U čitavom kaosu koji je nastao nije bilo teže ozlijeđenih, kornjača je preživjela, no nastala je znatna materijalna šteta. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.