Početna Off 457 pregleda

Zrakoplov sletio na autocestu i izazvao prometnu nesreću

FOTO: Twitter

Vozač Nissanovog SUV-a u prolazu udario je u lijevo krilo zrakoplova, što je odbacilo zrakoplov koji je udario dvoje ljudi

Što se dogodi u Las Vegasu navodno ostaje u Las Vegasu, no nesreća koja se dogodila prije tri dana toliko je bizarna da se, suprotno toj izreci, ekspresno proširila diljem svijeta putem društvenih mreža. Kakvi su izgledi da se mirno vozite po autocesti i u sljedećem trenutku naletite na zaustavljeni zrakoplov? Rekli bismo gotovo ravni nuli, no upravo to se dogodilo na američkoj autocesti I95 u blizini Las Vegasa.

Author: Twitter foto: Twitter

Mali sportski zrakoplov zbog tehničkih problema hitno morao sletjeti, a kako nije mogao stići do prve zračne luke pilot je odabrao autocestu. To se dogodilo u 9:40 po lokalnom vremenu kad je promet bio prilično gust. Unatoč tome zrakoplov je uspješno sletio te se zaustavio na lijevom rubu autoceste. 

Jedan svjedok je za lokalni KRQE News rekao da su pilot i putnik u avionu bili neozlijeđeni nakon slijetanja i da su oboje uspjeli izaći iz aviona bez problema. Oko pet do deset minuta kasnije, vozač Nissanovog SUV-a u prolazu udario je u lijevo krilo zrakoplova, što je odbacilo zrakoplov koji je udario dvoje ljudi. Pilot i putnik iz zrakoplova kao i vozač SUV-a prevezeni su u bolnicu s ozljedama koje nisu opasne po život.

Author: Twitter foto: Twitter

Svjedok je izjavio da je vozač Nissana vozio brzo, a na fotografijama se vidi da mu je vjetrobran potpuno razbijen. Dodao je da je nekoliko vozila uspjelo proći pored aviona na autocesti bez incidenata. Iz policije su izjavili da istražuju nesreću.

Iako se radi o bizarnoj nesreći kakve se događaju vrlo rijetko svi iz nje mogu izvući jednu pouku. Ako se vozilo pokvari ili zaustavi na autocesti vozači se radi svoje sigurnosti moraju udaljiti s autoceste, najbolje na zeleni pojas iza zaštitne ograde. Da to vrijedi i za zrakoplove, pilot i njegov putnik saznali su na teži način. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.