Početna Off 16 pregleda

Volvo najavljuje prvi samovozeći model do 2021. godine

Volvo Drive Me - XC90 SUV

Volvo je, kao i većina tvrtki, počeo ozbiljno razmišljati o budućnosti...

Volvo će do 2021. godine opcijski ponuditi sustav autopilota, potvrdio je šef Volva, Hakan Samuelsson, rekavši kako će u Volvu vozač postati suvišan već kroz pet godina. Njihov sustav autonomne vožnje u potpunosti će moći preuzeti kontrolu nad vozilom, dok će putnici i vozač moći nesmetano odmarati, surfati Internetom ili gledati film...

Možemo očekivati da će ovakvom ponudom Volvovi modeli poskupjeti, U svakom slučaju radi se o još jednom značajnom koraku za Volvo koji u posljednje vrijeme puno ulaže upravo u sustave autonomne vožnje, a sve s ciljem da postigne nultu toleranciju pogibelji u njihovim automobilima.

Volvo Drive Me - XC90 SUV | Author: Auto start foto: Auto start

Sustav je sudeći po najnovijim dešavanjima u zadnjoj fazi. Trenutno je aktualan Drive Me program gdje primjerke terenskog XC90 opremljenih autopilotom test vozači koriste u svakodnevnom prometu. Trenutno samostalno voze Göteborgom, a iduće godine će stići u London i određene kineske gradove. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.