Početna Off 420 pregleda

Vozio 32 km/h prebrzo. Kaznili ga sa 121.000 eura!

FOTO: Santeri Viinamäki/CC BY-SA 4.0

Zbog naizgled "nevinog" prekoračenja brzine kakva se u Hrvatskoj događaju na svakodnevnoj bazi i posvuda, vozač je u Finskoj morao platiti kaznu od čak 121.000 eura!

Nikom nije ugodno kada dobije kaznu za prebrzu vožnju, no ono što se dogodilo finskom biznismenu Andersu Wiklöfu teško je zamisliti. Zbog naizgled "nevinog" prekoračenja brzine kakva se u Hrvatskoj događaju na svakodnevnoj bazi i posvuda, on je u Finskoj morao platiti kaznu od čak 121.000 eura!

NEMA MILOSTI Britanski premijer se snimao bez pojasa. Dobio kaznu

Wiklöf je vozio 82 km/h na mjestu gdje je dozvoljeno maksimalno 50 km/h. Za finske novine Nya Åland nesretni biznismen je izjavio da se neposredno iza mjesta gdje ga je policija uhvatila, nalazi znak ograničenja brzine na 50 km/h, a prije njega je ograničenje iznosilo 70 km/h. Tvrdi da je počeo usporavati, no očito to nije napravio na vrijeme. Unatoč ogromnoj kazni Wiklöf nije pretjerano ljut te se ispričao. "Stvarno žalim zbog toga i nadam se da će se novac u svakom slučaju koristiti za zdravstvenu skrb kroz državni proračun", izjavio je za novine Nya Åland.

NEVJEROJATNO Policija ga lovila, a on se zabio u zgradu i srušio je!

Ako se pitate kako 32 km/h preko ograničenja rezultira tolikom kaznom i zašto vozač nakon toga nije bio očajan, objašnjenje se krije u Finskim zakonima. Finska teže kazne za prometne prekršaje naplaćuje u u skladu s prihodom osobe koja je napravila prekršaj. Wiklöf je među najbogatijim Fincima, kontrolira 100 posto tvrtke Wiklöf Holding koja vodi preko 20 poduzeća u sektorima logistike, građevine, helikopterskih usluga, nekretnina, trgovine i turizma. Prema web-stranici, tvrtka je 2020. imala promet u iznosu od 247 milijuna eura i operativnu dobit od 11,7 milijuna eura. Wiklöf je i ranije plaćao slične kazne: 2013. ga je prebrza vožnja koštala 95.000 eura, a 2018. 63.680 eura. Najčešće vozi svoj moćni Benetley. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.