Početna Off 968 pregleda

Vrijede li ovi rabljeni kotači s Bugattija Veyrona 87.000 eura?

FOTO: eBay

Ovo je zapravo dobra ponuda, s obzirom na to koliko Bugatti naplaćuje ovakav komplet kotača

Author: eBay foto: eBay

Cijena ovog seta naplataka i guma možda vam se čini apsurdnom, no prodavač naglašava kako je riječ o originalnim naplatcima 'OZ Racing', koji su posebno dizajnirani za Bugatti Veyron, a ponuđeni su s posebnim gumama Michelin (njihovo stanje je 85 %). Napominje i kako ovakav komplet inače stoji 131.000 eura. Ako je to istina, cijene su, dakle,posljednjih godina uvelike porasle.

Author: eBay foto: eBay

Michelin je 2013. godine set guma za Veyrona naplaćivao 36.700 eura, a izrada jedne takve gume traje sat vremena. Naplatci su iste godine koštali 60.000 eura, što bi značilo da je cijeli set za ovaj hiperautomobil koštao 97.000 eura. Michelin navodi kako nakon trošenja dva seta guma treba promijeniti naplatke da bi se mogla garantirati potpuna sigurnost za vožnje velikim brzinama.

Author: eBay foto: eBay

Nemaju baš svi vlasnici Veyrona ovakve brige, ali gume traju samo 15 minuta ako se hiperautomobil sve vrijeme vozi maksimalnom brzinom (više od 400 km/h). To naravno ne bi bilo moguće, jer bi u tom slučaju već za osam minuta Veyron ostao bez goriva. Bilo kako bilo, ovaj set kotača prodaje se na eBayu i dostupan je samo na području Amerike.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.