Početna Off 11 pregleda

Želi biti prvi čovjek koji će na motociklu juriti čak 720 na sat

OBARANJE SVJETSKOG REKORDA
Vidi galeriju 1/3
Želi biti prvi čovjek koji će na motociklu juriti čak 720 na sat Želi biti prvi čovjek koji će na motociklu juriti čak 720 na sat Želi biti prvi čovjek koji će na motociklu juriti čak 720 na sat

Motocikl koji izgleda poput metka u rujnu bi trebao postaviti novi brzinski rekord. Uz prerađeni motor helikoptera trebao bi srušiti 5 godina stari rekord od 606 km/h

Richard Brown (50) u rujnu će svojim motociklom na raketni pogon pokušati srušiti brzinski rekord na kopnu od 606 km/h, koji stoji već pet godina. Inženjer iz Engleske izradio je svoj motocikl 'Jet Reaction' kako bi postigao brzinu od 724 km/h. Testirat će ga u punoj brzini u Walesu krajem svibnja, a rekord će pokušati srušiti na stazi Bonneville u Uti.

Kako piše 24sata.hr Brown je bio blizu rekorda i 1999. godine. U prvoj je vožnji jurio tada rekordnih 584 km/h, ali mu je u drugom prolazu pukla guma. Naime, za rekordnu brzinu uzima se prosjek dvije vožnje u suprotnom smjeru. Sada se nada da će juriti iznad 720 km/h, uz prosjek od 640 km/h. Njegov Jet Ractiondug je 6,1 metar, a uz puni spremnik goriva težak je 560 kilograma. Temelji se na prerađenom motoru iz helikoptera s 1250 KS.

OBARANJE SVJETSKOG REKORDA | Author: YouTube foto: YouTube

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.