Početna Off 93 pregleda

Žena prijavljena jer se vozila na električnom koferu bez dozvole

FOTO: Japanska policija

Očito japanska policija na takvo vozilo gleda isto kao i na moped ili motocikl od 50 kubika

Električna vozila su posvuda u svijetu i često dolaze s četiri, tri, dva ili samo jednim kotačem i  u oblicima koje ljudi ne očekuju. U ovoj priči, glavni junak je jedno vozilo u obliku kofera koje je zamišljeno da bi vam olakšalo kretanje po zračnim lukama. Ideja je da služi kao klasičan kofer, za stvari ali i da se na njega može sjesti i na njemu voziti jer ima električni pogon dovoljno jak za prijevoz jedne odrasle osobe. 

Očito japanska policija na takvo vozilo gleda isto kao i na moped ili motocikl od 50 kubika. Kad su uhvatili ženu kako se vozi jednim od ovih kofera na pločniku, naplatili su joj kaznu i zaplijenili vozilo jer je vozila bez dozvole! Incident se dogodio 13. ožujka, a čini se da je kofer o kojem se radi Airwheel SE3 Mobility Scooter koji razvija najveću brzinu od "čak" 13 km/h. Policija je jasno navela da bi sve bilo u redu da je žena samo imala vozačku dozvolu.

Author: Airwheel foto: Airwheel

Policija je optužila ženu 25. lipnja, a sljedećeg je dana čak o održala konferenciju za novinare kako bi objavila optužbe i pokazala dotično vozilo. “Nisam smatrala da je ovo vozilo i nisam mislila da je potrebna vozačka dozvola za njega”, rekla je žena za StraitsTimes. Da bi slučaj bio još čudniji, napomenimo da u Japanu nije potrebna dozvola za druga elektrificirana vozila poput bicikala, koja se do 20 km/h smiju voziti bez ikakve dozvole. 

U isto vrijeme, japanski Zakon o prometu je jasan. "Sve što nije klasificirano, čak i ako izgleda kao običan kofer, smatra se mopedom ili automobilom i zahtjeva određenu vozačku dozvolu". 

Author: Airwheel foto: Airwheel

Iako Japance obično smatramo izuzetno organiziranim narodom, a Japan državom u kojoj je sve savršeno posloženo, ovaj slučaj s press konferencijom zbog kofera, nedefiniranim zakonima i drugim apsurdnostima zvuči kao da se dogodio u Hrvatskoj. 
 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.