Početna 59 pregleda

Peugeot 3008 - sve je promijenjeno, samo ime nije

Peugeot 3008
Vidi galeriju 1/7
Peugeot 3008 - sve je promijenjeno, samo ime nije Peugeot 3008 - sve je promijenjeno, samo ime nije Peugeot 3008 - sve je promijenjeno, samo ime nije Peugeot 3008 - sve je promijenjeno, samo ime nije Peugeot 3008 - sve je promijenjeno, samo ime nije Peugeot 3008 - sve je promijenjeno, samo ime nije Peugeot 3008 - sve je promijenjeno, samo ime nije

Pokraj Le Bourgeta, najstarijega pariškog aerodroma, najprestižnija francuska marka predstavila je svoj adut u segmentu kojim haraju rivali. Nudi više prostora, ljepši izgled i modernu unutrašnjost

S prethodnikom dijeli samo ime i ništa više. Kompaktni SUV 3008 odlazi u prošlost, a stiže modernizirani i uljepšani nasljednik koji je promijenio sve no ne i ime. Atraktivan je i izvana i u unutrašnosti, a pravi nam je užitak bio sjesti iza njegova upravljača. Kako i ne bi bilo, Peugeot nam je predstavio potpuno obnovljenu i unaprijeđenu generaciju i-Cockpita! Upravo je njegovo sučelje bilo u središtu pozornosti oko 500 europskih novinara. S odabranim VIP-ovcima u velebnoj Peugeotovoj dvorani u pariškome Le Bourgetu nazočili smo spektakularnoj promociji najnovijeg aduta. U neposrednoj je blizini najstarija pariška zračna luka u koju danas uglavnom slijeću "privatnjaci". U odabiru mjesta predstavljanja nove 3008-ice ima puno simbolike, jer ona je simbol novoga uzleta Peugeota u segmentu gdje drugi kolo vode.

Službenu premijeru imat će na rujanskome salonu auta u Parizu, a u prodajne salone stiže u listopadu. Oblikom je uistinu pravi SUV. Napravljen je na EMP2 platformi kakvu koristi i 308-ica. Dugačak je 444,7, širok 184,1 i visok 162,5 centimetara, a 22 cm je iznad tla. U odnosu na prethodni model Peugeot 3008 ima 8 centimetara veći međuosovinski razmak i ukupno je dulji 6,2 centimetra. Širina i visina ostale su jednake. I prtljažnik je veći, čak 90 litara, s 510 litara osnovnoga obujma može se povećati na 1580 litara.

Sukladno trendovima, novi 3008 bit će dostupan s brojnim sustavima pomoći vozaču, poput aktivnoga sustava kočenja, sustava upozorenja o izlasku iz trake, koji sam korigira upravljač, sustava za prepoznavanje umora vozača, sustava za prepoznavanje znakova ograničenja brzine, adaptivnoga tempomata, Visiopark kamere sprijeda i straga pa i sustava za automatsko parkiranje... Ovisno o motoru i opremi 3008 će imati kotače s promjerom 17, 18 i 19 cola te gume s ultra-malim otporom kotrljanja. Tako će zasigurno biti dobitna kombinacija glede potrošnje, posebice ako se u obzir uzme mali otpor zraka. Sve izvedbe imat će pogon na prednje kotače, no u Peugeotu tvrde kako će, pomoću optimizirane trakcije prednjega diferencijala koji ima pet opcija (Normal, Snow, Mud, Sand i ESP Off), biti sposoban i za lakše offroad "izlete". Trakcije se bira okruglim kotačićem na ploči s instrumentima. S obzirom na poznatu platformu, motore i mjenjače možemo očekivati uzorne vozne značajke.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.