Početna Tech 804 pregleda

VIDEO: Rimac u Zagrebu testira svoj sustav autonomne vožnje

VIDEO: Rimac u Zagrebu testira svoj sustav autonomne vožnje
FOTO: Rimac Automobili

Na snimci se vidi kako iz garaže izlazi s dvije osobe na mjestima za vozača i suvozača no vozač ne okreće volan, a vidi se i šef razvoja autonomnog sustava u Rimac Automobilima Sacha Vražić

Na Facebook stranici Rimac Automobilai objavljen je video na kojemu se vidi autonomno vozilo na zagrebačkim ulicama.

'Naša ekipa zadužena za autonomnu vožnju lansira svoju flotu vozila kako bi ubrzala razvoj sustava za autonomnu vožnju, ali i zaštitni znak njihova C-Two 'driving coacha'. Flota će se sastojati od više tipova vozila. Vozilo iz snimke ima osam kamera, šest radara, 12 ultrazvučnih senzora, inercijalne mjerne jedinice te iznimno precizan GPS. Može biti kontrolirano iznutra sustavom AI (sustav umjetne inteligencije) te će se koristiti za skupljanje podataka i testiranje naših algoritama' - opisuju iz Rimac Automobila te dodaju kako vozilo može prikupiti čak šest terabajta podataka u svakom satu vožnje.

VIDEO: Rimac u Zagrebu testira svoj sustav autonomne vožnje | Author: Rimac Automobili foto: Rimac Automobili

Na snimci se vidi kako vozilo izlazi iz garaže s dvije osobe na mjestima za vozača i suvozača no vozač ne okreće volan, a vidi se i šef razvoja autonomnog sustava u Rimac Automobilima Sacha Vražić.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.