Početna 10 pregleda

VW u Parizu otkriva električni auto s dosegom od 500 km?

VW
Vidi galeriju 1/3
VW u Parizu otkriva električni auto s dosegom od 500 km?  VW u Parizu otkriva električni auto s dosegom od 500 km?  VW u Parizu otkriva električni auto s dosegom od 500 km?

VW je najavio da žele do 2025. imati 30-ak električnih modela, a na pariškom salonu automobila mogli bi vidjeti u kojem smjeru bi mogla ići električna budućnost za njemačkog diva

Teslini električni automobili imaju impresivni doseg, ali na pariškom salonu automobila bi mogli vidjeti Volkswagenovo vozilo koje će daleko nadmašiti Tesle. Zna se već neko vrijeme da njemački div radi na automobilu koji ima doseg od 500 kilometara.

VW | Author: Volkswagen foto: Volkswagen

Direktor kompanije Herbert Diess rekao je za Wirtschafts Woche da će automobil biti veličine Golfa, ali s prtljažnim kapacitetom na razini Passata, što znači da bi mogli očekivati vozilo slično konceptu BUDD-e koji su prikazali na CES-u u siječnju. Prototip koji ćemo vidjeti u Parizu trebao bi biti sličan proizvodnom modelu koji je planiran za 2018./2019. godinu.

VW | Author: Volkswagen foto: Volkswagen

Kako prenosi Electrek, Diess je govorio o dosegu između 400 i 600 kilometara na jedno punjenje vjerojatno koristeći europski NEDC koji je labaviji od onih američke EPA-e. Da bi ostvarili plan o proizvodnji 30-ak modela i nekoliko milijuna električnih vozila u sljedećem desetljeću, Diess je rekao da će morati sami proizvoditi baterije ili ih kupovati u Njemačkoj. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.