Početna Auto 239 pregleda

Alfa Romeo Stelvio: Prvi SUV u stogodišnjoj povijesti

Stelvio
Vidi galeriju 1/7
Alfa Romeo Stelvio: Prvi SUV u stogodišnjoj povijesti Alfa Romeo Stelvio: Prvi SUV u stogodišnjoj povijesti Alfa Romeo Stelvio: Prvi SUV u stogodišnjoj povijesti Alfa Romeo Stelvio: Prvi SUV u stogodišnjoj povijesti Alfa Romeo Stelvio: Prvi SUV u stogodišnjoj povijesti Alfa Romeo Stelvio: Prvi SUV u stogodišnjoj povijesti Alfa Romeo Stelvio: Prvi SUV u stogodišnjoj povijesti

Ovim će SUV-om, koji dizajnom podsjeća na limuzinsku Giuliju, talijanski proizvođač pokušati konkurirati njemačkim suparnicima

Prvi put u 107 godina bogatoj povijesti Alfa Romeo je predstavila SUV automobil. Riječ je o Alfi Romeo Stelvio, auotomobilu koji karakterističan dizajn spaja s jedinstvenim "Alfa Romeo duhom". Cilj je ovim modelom prije svega ispisati nova pravila u segmentu premium SUV vozila iz srednje klase. 

Iz talijanske kompanije predstavljene su tri nove verzije - Stelvio, Stelvio Super i Stelvio Business, koje iščekuje mnogo oduševljenih ljubitelja talijanske marke, uz "Quadrifoglio" i "First Edition"  izdanja koja su svijetu već predstavljena. 

Stelvio | Author: ALFA ROMEO foto: ALFA ROMEO

Naziv auta nagoviješta uzbudljiv osjećaj vožnje,uz zadržavanje udobnosti i luksuza, koji su najvažnije stavke u premium kategoriji kojoj Stelvio pripada. Stelvio je ime najvišega planinskog prijevoja u Italiji i dom legendarne prometnice koja s više od 75 zavoja ima status jedne od najboljih vozačkih cesta u svijetu.

Stelvio | Author: ALFA ROMEO foto: ALFA ROMEO

Kombinirajući luksuz, nenadmašni talijanski stil i jedinstven osjećaj vožnje, iz Alfe poručuju da će Stelvio donijeti pravu malu revoluciju u SUV segmentu. Uz upečatljiv stil i luskuzne odlike, Alfa Romeo Stelvio dvama moćnim motorima izražava svoje sportske gene. Riječ je o benzinskome 2,0-litrenom "turbaku" s 280 KS te 2,2-litrenom turbodizelašu s 210 KS. U kombinaciji je s osamstupanjskim automatskim mjenjačem i Q4 pogonom na sve kotače, pa se može reći kako Stelvio pripada vrhu segmenta. Potpunu ponudu motora zaokružuju 2,0-litreni benzinac s 200 KS te 2,2-litreni dizelaš sa 180 KS.

Stelvio | Author: ALFA ROMEO foto: ALFA ROMEO

U unutrašnjosti dominiraju uglađene linije i vrhunski materijali poput aluminija, pravoga drva i kože, koji su spojeni tako da daju dojam kako je interijer skrojen po mjeri svakoga vozača. Doza talijanskoga stila očita je u interijeru zahvaljujući sportskim sjedalima i sportskom upravljaču te kombinacijama crnih i crvenih boja.

Stelvio | Author: ALFA ROMEO foto: ALFA ROMEO

 Cijena je još jedina nepoznanica, trebala bi se znati u sljedećim tjednima... 

Stelvio | Author: ALFA ROMEO foto: ALFA ROMEO

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.