Početna Auto 193 pregleda

Alfisti svih zemalja, ujedinite se! Alfa Romeo se vraća u F1

1
Vidi galeriju 1/7
Alfisti svih zemalja, ujedinite se! Alfa Romeo se vraća u F1 Alfisti svih zemalja, ujedinite se! Alfa Romeo se vraća u F1 Alfisti svih zemalja, ujedinite se! Alfa Romeo se vraća u F1 Alfisti svih zemalja, ujedinite se! Alfa Romeo se vraća u F1 Alfisti svih zemalja, ujedinite se! Alfa Romeo se vraća u F1 Alfisti svih zemalja, ujedinite se! Alfa Romeo se vraća u F1 Alfisti svih zemalja, ujedinite se! Alfa Romeo se vraća u F1

Dobra vijest stiže iz Formule 1- u sljedećoj sezoni Sauberove F1 bolide pokretat će motor Alfa Romeo

Obistinile su se najave Sergia Marchionnea, prvoga čovjeka Grupe Fiat Chrysler i predsjednika Ferrarija, koji je još prije godinu dana objavio vijest o mogućnosti povratka Alfa Romea u elitni svijet Formule 1. Nakon tri desetljaća odsustva Alfa rRmeo se vraća u F1. Zasada neće imati vlastitu šasiju, već će isporučivati motore, a u 2018. ugrađivat će se u Sauberove bolide. Vrlo je vjerojatno kako će motori biti Ferrarijeva porijekla, no nosit će jedan od najomoljenijih automobilskih logotipa. 

1 | Author: ALFA ROMEO foto: ALFA ROMEO

Alfa Romeo je u Formuli 1 bila aktivna i uspješna. Osim što su Nino Farina i Juan Manuel Fangio osvojili prva dva naslova u F1, 1950. i 1951., Alfa Romeo je isporučivala motore u 60-im i 70-im godinama prošloga stoljeća, a vlastiti bolid posljedni je put imala u razdoblju od 1979. do 1985. 

1 | Author: ALFA ROMEO foto: ALFA ROMEO 1 | Author: ALFA ROMEO foto: ALFA ROMEO

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.