Početna Auto 6 pregleda

Aston Martin obećao stopostotnu električnu ponudu do sredine 2020-ih

1

Nakon Volva, koji je najavio električne modele od 2019. nadalje, sada je i britanski proizvođač superautomobila objavio da će postati stopostotni električno-hibridni brend do sredine sljedećega desetljeća...

1 | Author: Aston Martin foto: Aston Martin

Šef Aston Martina Andy Palmer objavio je da će britanski proizvođač sportskih automobila potpuno elektrificirati svoju ponudu u sljedećih deset godina, odnosno do sredine 2020-ih

1 | Author: Aston Martin foto: Aston Martin

"Postat ćemo 100 posto hibridni do sredine 2020-ih", izjavio je Palmer za Financial Times. Naglasio je kako će sva električna tehnologija ostati "u kući", odnosno biti razvijana u njihovoj tvornici. Prvi Aston Martin "na struju", nazvan RapidE, već je u procesu razvoja, a na tržište bi trebao stići 2019. godine. Model DBX SUV s opcijskom hibridnom tehnologijom također bi trebao ugledati svjetlo dana u naredne dvije godine.

1 | Author: Aston Martin foto: Aston Martin

"Moramo zadržati ključnu tehnologiju "u kući". Zato sami proizvodimo naše motore V12. Vjerujemo kako su električni automobili ključni faktor budućnosti i zato ih želimo razvijati sami."

1 | Author: Aston Martin foto: Aston Martin

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.