Početna Auto 1837 pregleda

Agresivniji izgled i više 'konja': Audi predstavio osvježeni R8

Novi Audi R8
Vidi galeriju 1/12
Audi predstavio facelift R8-ice s minimalnim promjenama Audi predstavio facelift R8-ice s minimalnim promjenama Audi predstavio facelift R8-ice s minimalnim promjenama Audi predstavio facelift R8-ice s minimalnim promjenama Audi predstavio facelift R8-ice s minimalnim promjenama Audi predstavio facelift R8-ice s minimalnim promjenama Audi predstavio facelift R8-ice s minimalnim promjenama Audi predstavio facelift R8-ice s minimalnim promjenama Audi predstavio facelift R8-ice s minimalnim promjenama Audi predstavio facelift R8-ice s minimalnim promjenama Audi predstavio facelift R8-ice s minimalnim promjenama Audi predstavio facelift R8-ice s minimalnim promjenama

Najbrži automobil iz Ingolstadta dobio je novu i širu te agresivniju prednju masku, a straga novi branik s četvrtastim otvorima za ispušne cijevi i sjajni crni središnji difuzor

Novi R8 promjene je doživio ponajviše na estetskome polju pa je osim novih prednjeg i stražnjega dijela dobio i nove 19 i 20-colne kotače, a u unutrašnjosti novu kožu, bolje materijale obloga i nove kombinacije boja.

Novi Audi R8 | Author: Audi foto: Audi

Ispod poklopca motora stvari se nisu previše mijenjale, R8 i dalje pokreće 5,2-litreni atmosferski V10, no on sada razvija čak 570 KS, uz 550 Nm okretnoga momenta. Zahvaljujući tome, do stotke stiže u 3,4 sekunde, a maksimalno juri 324 km/h. U verziji Spyder  stvari su mrvicu drugačije, ubrzanje traje 3,5 sekundi, a najveća brzina je 322 km/h. 

Novi Audi R8 | Author: Audi foto: Audi

Naravno, u ponudi će biti i R8 performance, koji će raspolagati sa 620 KS i 580 Nm momenta. Taj najsnažniji model, koji još nije predstavljen, do stotke će ubrzavati ultrakratkih 3,1 sekundu te najviše pojuriti do 331 km/h.

Novi Audi R8 | Author: Audi foto: Audi

Iz Audija su potvrdili kako je R8 u ovome blagom redizajnu doživio i poneke promjene na ovjesu i upravljanju, koji sada postaju tvrđi i precizniji. Na tržište taj superauto stiže početkom iduće godine, a u Njemačkoj će ga biti moguće kupiti za 165.000 eura

Novi Audi R8 | Author: Audi foto: Audi

Očekuje se da je ovo posljednji 'konvencionalni' R8, jer će vrlo vjerojatno u idućoj generaciji postati hibridan (ili električan), ali i sasvim promijeniti naziv. 

Novi Audi R8 | Author: Audi foto: Audi

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.