Početna Auto 392 pregleda

Audijevi karavan i limuzina s performansama superautomobila

FOTO: Audi

Veća snaga i manja masa znači bolja ubrzanja te sprint do 100 km/h sada traje samo 3,4 sekunde

Audijev karavan RS6 Avant i limuzina RS7 Sportback i do sada u bili izuzetno snažni i brzi, no Audi je očito zaključio da "nikad dosta snage" te je predstavio njihove još moćnije verzije. Novi RS6 Avant Performance i RS7 Sportback Performance na tržište stižu 8. prosinca po cijeni od 135.000 Eura u Njemačkoj. 

Author: Audi foto: Audi

Performance verzije dobit će nove V8 4-litrene motore opremljene većim turbopunjačima koji razvijaju veći tlak prednabijanja. Zahvaljujući tim promjenama motor razvija 630 KS, što je 30 KS više nego u "običnim" verzijama ovih automobila. Povećan je i maksimalni okretni moment i to za 50 Nm te sada iznosi 850 Nm. veća snaga znači i bolja ubrzanja te sprint do 100 km/h sada traje samo 3,4 sekunde, što je dvije desetinke brže.

Author: Audi foto: Audi

Oba automobila su serijski opremljeni paketom RS Dynamic Package, koji donosi upravljanje na sve kotače, stražnji quattro sportski diferencijal i povećanje elektronski ograničenu maksimalnu brzinu od 280 km/h. Kupci koji traže još više mogu nadoplatiti za paket RS Dynamic Package Plus, s kojim dolaze lakše i moćnije karbonsko-keramičke kočnice te podizanje maksimalne brzine na 305 km/h. 

Author: Audi foto: Audi

Kako bi Performance modeli bili lakši (8 kg), ali i glasniji oba automobila imaju skromniju zvučnu izolaciju. Tu je i novi središnji diferencijal koji je lakši i pruža bolje performanse, dok osmerobrzinski automatski mjenjač sada ima brže izmjene stupnjeva. Automobili su dobili i jedinstvene lakše naplatke koji dolaze u 21 ili 22 inča (nadoplata). Tu su i nove sportske gume te modificirana ponuda boja. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.