Početna Auto 54 pregleda

Auto snova - Iz svijeta piksela u stvarnost

Bugatti Vision Gran Turismo Concept
Vidi galeriju 1/14
Auto snova - Iz svijeta piksela u stvarnost Auto snova - Iz svijeta piksela u stvarnost Auto snova - Iz svijeta piksela u stvarnost Auto snova - Iz svijeta piksela u stvarnost Auto snova - Iz svijeta piksela u stvarnost Auto snova - Iz svijeta piksela u stvarnost Auto snova - Iz svijeta piksela u stvarnost Auto snova - Iz svijeta piksela u stvarnost Auto snova - Iz svijeta piksela u stvarnost Auto snova - Iz svijeta piksela u stvarnost Auto snova - Iz svijeta piksela u stvarnost Auto snova - Iz svijeta piksela u stvarnost Auto snova - Iz svijeta piksela u stvarnost Auto snova - Iz svijeta piksela u stvarnost

Veyron odlazi u povijest, a nasljeđuje ga Chiron koji preuzima titulu najbržeg, najluksuznijeg i najeksluzivnijeg supersportskog auta u svijetu

Nedavno je Bugatti predstavio model nastao ekskluzivno za Playstation igru Gran Turismo, no ne bez razloga jer će poslužiti kao temelj za predstavljanje novoga modela iz te tvrtke. Iz Bugattija stižu i prve informacije kako će nasljednik kultnoga Veyrona nositi ime Chiron, a konačna izvedba imat će premijeru na ženevskom salonu automobila u ožujku 2016.

Bugatti Vision Gran Turismo Concept | Author: Bugatti foto: Bugatti

Bugatti je osnovao Talijan Ettore Bugatti 1909., ali sa sjedištem u francuskome Molsheimu nedaleko od Strasbourga

Pokretat će ga motor sa 16 cilindara i obujmom 8 l te s 4 turbopunjača, a uz pomoć hibridnoga sustava razvijat će nevjerojatnih 1500 KS. Stiže i potvrda o manjoj masi zbog intenzivnijega korištenja ugljičnih vlakana. Iako tehničkih pojedinosti nema u javnosti, očekuje se ubrzanje do100 km/h za malo više od 2 s, a najveća brzina će biti nevjerojatnih 465 km/h.

Bugatti Vision Gran Turismo Concept | Author: Bugatti foto: Bugatti

Prvi auto Bugatti je proizveo prije I. svjetskog rata, a proizvodnju je nastavio 1922. Tvrtka je bankrotirala 1963., a ime je 1998. otkupio Volkswagen i nastavio proizvodnju 

Konceptni Bugatti Vision Gran Turismo viđen na frankfurtskome salonu posveta je milijunima fanova igre Gran Turismo, ali i svih 450 proizvedenih Veyrona u garažama bogatih kupaca diljem svijeta. Taj model nastao u virtualnom svijetu baytova i pixsella novo je poglavlje inače izvorno francuske tvrtke, jer najavljuje budući dizajnerski smjer marke.

Bugatti Vision Gran Turismo Concept | Author: Bugatti foto: Bugatti

S obzirom da je Bugatti ekstreman u svemu, izvjesno je kako će Chiron u mnogočemu nalikovati upravo konceptnome modelu. Štoviše, plava boja koncepta budi uspomene na povijesni model Type 57 koji je pobijedio na Le Mansu 1937. i 1939. Upravo ona bila je trkača boja francuskih automobila prije no što su trkalištima zagospodarili logotipovi i boje sponzora.  

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.