Početna Auto 311 pregleda

Bavarski luksuz na kotačima: Četrdeset godina BMW serije 7

1

U proizvodnji od daleke 1977. i modela E23, BMW je svojom najluksuznijom krstaricom već gotovo pola stoljeća u samome vrhu onoga što automobil može ponuditi...

BMW serije 7 bavarska je limuzina koja od 1977. slovi za jedan od najprestižnijih automobila na tržištu te kao simbol uspjeha, bogastva i luksuza. Posljednja, šesta generacija, koja je u proizvodnji od 2016., jedan je od najsuvremenijih i najluksuznijih automobila u povijesti. Prvu generaciju legendarne 'sedmice' pokretali su 6-cilindarski benzinski motori, a naredne generacije oplemenjene su i moćnim V8 i V12 motorima. Od 1995., BMW-ovu krstaricu moguće je kupiti i u varijanti s dizelskim motorom. 

1 | Author: BMW foto: BMW 1 | Author: BMW foto: BMW 1 | Author: BMW foto: BMW

Možda jedna od najpopularnijih 'sedmica', ona treće generacije (E38), gotovo je poznata ličnost jer je bila jedna od glavnih zvijezda brojnih holivudskih filmova, a vozio ju je i tajni agent James Bond. Devedesetih godina prošlog stoljeća bila je prvi izbor brojnih mafijaških organizacija te simbol bogastva i statusa u društvu.

1 | Author: www.rhinocarhire.com foto: www.rhinocarhire.com 1 | Author: GearHeads.org foto: GearHeads.org

Posljednja, najnovija generacija (G11) bogata je brojnim tehnološkim inovacijama, a definitivno najzanimljivija je ona automatskog isparkiravanja putem LCD zaslona na ključu... Sve u svemu BMW-ova 'sedmica', uz Mercedesovu S-klasu, ostaje simobl uspjeha i bogatstva u svim dijelovima svijeta.

1 | Author: BMW foto: BMW 1 | Author: BMW foto: BMW

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.