Početna Auto 3292 pregleda

Borba 'bubrega': Kojemu BMW-u ljepše, a kojemu ružnije stoji?

Borba 'bubrega': Koji je ljepši, a koji ružniji
Vidi galeriju 1/7
Borba 'bubrega': Kojem BMW-u ljepše, a kojem ružnije stoji? Borba 'bubrega': Kojem BMW-u ljepše, a kojem ružnije stoji? Borba 'bubrega': Kojem BMW-u ljepše, a kojem ružnije stoji? Borba 'bubrega': Kojem BMW-u ljepše, a kojem ružnije stoji? Borba 'bubrega': Kojem BMW-u ljepše, a kojem ružnije stoji? Borba 'bubrega': Kojem BMW-u ljepše, a kojem ružnije stoji? Borba 'bubrega': Kojem BMW-u ljepše, a kojem ružnije stoji?

Bavarski proizvođač je novom serijom 7 i modelom X7 izazvao dosta polemika i dvojbi o dizajnu. Ogromna prednja maska nije naišla na puno pozitivnih komentara u javnosti...

Ekipa s YouTube kanala BMWBLOG upitala je bavarskoga dizajnera Alexeya Khezu o mnogim rješenjima u njegovu dizajnu. Prema Khezi, ogromna prednja maska je dizajnirana tako da bi automobil imao veću povezanost s ostalim BMW-ovim modelima, jer se njome želi dočarati pozicija modela u ponudi bavarskoga proizvođača. Dakle, čim je automobil veći i luksuzniji, imat će i veću prednju masku. Zato modeli poput Serije 1 i Serije 2 imaju male 'bubrege', a modeli poput Serije 7 i X7 imaju ogromne 'bubrege'.

Borba 'bubrega': Koji je ljepši, a koji ružniji | Author: BMW Blog foto: BMW Blog

 Dizajner tvrdi kako je to omogućio da se ukloni 'ružna' crna mrežica kakvu je imala Serija 7 prije redizajna te da automobil dobiva na eleganciji i ljepoti. 'Donji dio prednjeg odbojnika sada nije samo jednako obojen kao ostatak karoserije, nego i stvara bolju aerodinamiku', rekao je Kheza. Čini se kako upravo dio koji mnogi obožavatelji BMW-a najviše mrze zapravo ima odličnu ulogu...

BMW Serije 7 i X7 | Author: BMW foto: BMW

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.