Početna Auto 2607 pregleda

Dvoboj koji smo čekali: Mercedes-AMG A35 protiv Audija S3

Audi vs BMW
Vidi galeriju 1/3
Dvoboj koji smo čekali: Mercedes-AMG A35 protiv Audija S3 Dvoboj koji smo čekali: Mercedes-AMG A35 protiv Audija S3 Dvoboj koji smo čekali: Mercedes-AMG A35 protiv Audija S3

Nakon što se na tržištu pojavila nova A-klasa, željno smo iščekivali dolazak sportskih inačica koje će zagorčati život Audijevim jurilicama. Taj dan je napokon došao...

Iako još uvijek čekamo sraz najsnažnijih verzija tih modela, dvoboj S3 i A35 odlična je uvertira za to. Nažalost, u ovome dvoboju ne stoje rame uz rame, ali jasno je vidljivo koji bi od njih pobijedio. Mercedes je noviji, ali slabiji, pokreće ga 2-litreni turbomotor s 306 KS. Prema službenim podacima, AMG A35 do 'stotke' juri 4,7 sekundi, a brzina je elektronski limitirana na 250 km/h. Snaga se na sve kotače prenosi 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom. 

Audi S3 vs Mercedes-AMG A35 | Author: Youtube foto: Youtube

 Audi također pokreće 2-litreni turbomotor, ali razvija 310 KS. Prema tvorničkim podacima, 100 kilometara na sat hvata za 4,6 sekundi i maksimalno može pojuriti 250 km/h. Kao i na Mercedesu, snaga se na sva četiri kotača prenosi 7-stupanjskim automatskim mjenjače s dvjema spojkama. 

Audi S3 vs Mercedes-AMG A35 | Author: Youtube foto: Youtube

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.