Početna Auto 99 pregleda

EKSKLUZIVNO: Špijunske "fotke" novoga Mercedesova CLS-a

1
Vidi galeriju 1/6
EKSKLUZIVNO: Špijunske "fotke" novoga Mercedesova CLS-a EKSKLUZIVNO: Špijunske "fotke" novoga Mercedesova CLS-a EKSKLUZIVNO: Špijunske "fotke" novoga Mercedesova CLS-a EKSKLUZIVNO: Špijunske "fotke" novoga Mercedesova CLS-a EKSKLUZIVNO: Špijunske "fotke" novoga Mercedesova CLS-a EKSKLUZIVNO: Špijunske "fotke" novoga Mercedesova CLS-a

Treća generacija CLS-a osim novoga dizajna donosi neznatne izmjene u veličini i CLS 53 AMG hibrid kao vrh ponude

Još je malo vremena ostalo do službenoga predstavljanja na Los Angeles Auto Showu, a novi Mercedes-Benz CLS je viđen, vrlo vjerojatno za posljednjih testnih vožnji. Većina kamuflaže je ovaj put izostala, te je vidljivo kako je oblik gotovo neizmijenjen, a dizajn je prošao kroz neke modifikacije. Mercedesovi dizajneri zaoštrili su prednji dio automobila, a ovaj prototip s fotografija, čini se, ima neuobičajenu "blistavu" rešetkastu masku.

1 | Author: Motor1.com foto: Motor1.com

Potpuno novi farovi imaju zaoštrenije linije i kutove i više ne dodiruju linije poklopca motora. Iako je to teško procijeniti prema ovim fotografijama, očekuje se neznatno povećanje veličine, osobito međuosovinskoga razmaka. Stražnja svjetla su potpuno redizajnirana i zahvaćaju poklopac prtljažnika koji, kako se čini, ima veći otvor, što je prednost prilikom utovara stvari. Prvi put CLS će imati pet sjedala, što je rezultat brojnih zahtjeva dosadašnjih kupaca.

1 | Author: Motor1.com foto: Motor1.com

Za pretpostaviti je kako će srednje sjedeće mjesto straga biti dostatno samo za dijete. U ponudi će biti novi šestcilindrični benzinci, kao i dizelski motori iz S klase, a i četverocilindrični motori za osnovne modele. Iako CLS 63 AMG neće biti u ponudi jer će ga zamijeniti AMG GT, vrh ponude će biti Mercedes CLS 53 AMG, pogonjen šestcilindričim benzincem potpomognutim elektromotorom. Ova hibridna kombinacija će razvijati oko 500 KS.

1 | Author: Autocar foto: Autocar

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.