Početna Auto 119 pregleda

Elektrorevolucija u Stuttgartu: I Mercedes ulazi u Formulu E

1
Vidi galeriju 1/3
Elektrorevolucija u Stuttgartu: I Mercedes ulazi u Formulu E Elektrorevolucija u Stuttgartu: I Mercedes ulazi u Formulu E Elektrorevolucija u Stuttgartu: I Mercedes ulazi u Formulu E

U svrhu promocije njihove buduće EQ serije električnih automobila, Mercedes je odlučio upustiti se u električnu borbu s ostalim proizvođačima u Formuli E poput Jaguara, Renaulta i potencijalno Audija i BMW-a...

Uprava iz Stuttgarta službeno je potvrdila da će Mercedes sudjelovati u Formula E natjecanju 2019. godine. Svemu doprinosi i činjenica da se Mercedes poptuno povlači iz njemačkog DTM prvenstva nakon dugog niza godina. 

1 | Author: F1-Fansite.com foto: F1-Fansite.com

Doduše, najava sudjelovanja u Formuli E nije toliko šokantna. Naime, Mercedes je još prošle godine istaknuo mogućnost da se u jednom trenutku uključe u taj sport od 2018. nadalje. 

1 | Author: F1 Fanatic foto: F1 Fanatic

To sve skupa znači da će Mercedes, uz pobjednički bolid u Formuli 1, nastojati imati zapažene uspjehe i u prvenstvu električnih bolida. Također, upravo će to natjecanje divu iz Stuttgarta poslužiti kao platforma za promociju svojih budućih električnih automobila takozvane EQ serije.

1 | Author: Green Car Reports foto: Green Car Reports

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.