Početna Auto 1881 pregleda

Evolucija i revolucija: Predstavljen potpuno novi Clio

Predstavljen potpuno novi Renault Clio
FOTO: Renault

Nakon jučerašnjih službenih fotografija unutrašnjosti, Francuzi su jutros pokazali i konačan vanjski izgled nove generacija Clija

Renault je jutros predstavio novi Clio, petu generaciju ikone automobilskog svijeta prodane u 15 milijuna primjeraka. Prvi Clio predstavljen je 1990. i postao je jedan od najprodavanijih modela Grupe Renault diljem svijeta. Clio je najpopularniji automobil u Francuskoj, a na vrhu B segmenta u Europi je od 2013. 

Predstavljen potpuno novi Renault Clio | Author: Renault foto: Renault

Šest godina po predstavljanju prethodnoga modela, napokon je došlo vrijeme i za temeljito i cjelokupno osvježenje. Novi Clio je još moderniji i sportskiji, a zadržao je DNK kojemu duguje svoj uspjeh u zadnjih gotovo 30 godina. Razvijen je na temelju prednosti svake od prethodnih četiriju generacija i njime započinje novo, dugo očekivano poglavlje te uspješne priče.

Predstavljen potpuno novi Renault Clio | Author: Renault foto: Renault

Novi Clio dizajniran je po načelu 'evolucije i revolucije' te piše nova pravila svojim zrelijim dizajnom karoserije i posve preuređenom unutrašnjošću. Isklesane linije i odvažniji prednji kraj daju novome Cliju nov život i suvremen izgled, ali on istovremeno zadržava svoju prepoznatljivost iako je sastavljen od posve novih elemenata. U unutrašnjosti je revolucija odmah vidljiva. Posve redizajnirana unutrašnjost nadahnuta je višom klasom, kako u smislu dojma kvalitete, tako i u smislu dostupne tehnologije. 

Novi Renault Clio | Author: Renault foto: Renault

Dojam kvalitete i ergonomske značajke vozačeva položaja bili su prioriteti za timove dizajnera unutrašnjosti novoga Clija. U kabini dojam kvalitete poprima posve novu dimenziju zahvaljujući materijalima vrhunske kvalitete, mekim oblogama ploče s instrumentima, umetaka u vratima i okvirima središnje konzole te pomno dizajniranim elementima. Dizajn je kompaktniji da bi se osiguralo više prostora i uključilo više tehnologija, što znači da je nova 'pametna kabina' novoga Clija potpuno posvećena vozaču.

Predstavljen potpuno novi Renault Clio | Author: Renault foto: Renault

Opremljen je najširim zaslonima u segmentu te pruža iznimno suvremena ergonomska rješenja za još bolje iskustvo u vožnji. U novome Cliju široko su dostupne i inovacije jedinstvene za segment, kao što je elektronička kočnica za parkiranje koja je posebno korisna u gradskoj vožnji. Ključan je dio pametne kabine 9,3-inčni zaslon multimedijskog sustava, najveći u nekom Renaultovu modelu dosad. Također, novi Clio ima i digitalnu ploču s instrumentima te potpuno nov upravljač. Komande ventilacije također su potpuno nove, a standardna je i mogućnost bežičnoga punjenja mobitela. 

Predstavljen potpuno novi Renault Clio | Author: Renault foto: Renault

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.