Početna Auto 1741 pregleda

Hyundai predstavio novi Santa Fe: Nismo ovo očekivali!

FOTO: Hyundai

Automobil je originalnog dizajna koji će dobiti mnogo pobornika ali sigurno i kritičara. U svakom slučaju, hrabar potez

Hyundai je objavio prve fotografije pete generacije velikog SUV-a Santa Fe. I na prvi je pogled jasno, ovo nema nikakve veze s prethodnikom, a i s većinom konkurenata niti s jednim drugim modelom Hyundaija. Novi Santa Fe svojim "kockastim" linijama više podsjeća na prave terence posebno na Land Rover Defendera. 

Author: Hyundai foto: Hyundai

Automobil originalnog dizajna koji će dobiti mnogo pobornika ali sigurno i kritičara sprijeda izgleda vrlo robusno, a najviše u oči upadaju svjetla s novim svjetlosnim potpisom u obliku slova H. NA boku s velikim kotačima od 21" se sličnosti s Land Roverima an mogu sakriti, dok je stražnji dio najkontroverznije dizajniran. Izuzetno nisko postavljena svjetla s velikom metalnom površinom vrata prtljažnika i malenim stražnjim prozorom čine dizajn stražnjeg dijela Santa Fea vrlo neobičnim. Uskoro će se pokazati je li Hyundai pogodio s ovim dizajnom, no mora im se priznati da su vrlo hrabri.

Author: Hyundai foto: Hyundai

Objavljene su i fotografije unutrašnjosti. Ovdje Santa Fe izgleda manje kontroverzno s poznatom kombinacijom dva zaslona (instrumenti i Infotainment) koji su spojeni u cjelinu kao na Ioniq modelima ili u novoj Koni. Upadljive su i niže smještene velike kontrole za klimu, a vrlo široka središnja konzola ima mjesta za bežično punjenje dva mobitela što je dosta rijetko. Hyundai se pohvalio da u unutrašnjosti ima dosta održivih materijala poput recikliranih tepiha, presvlaka i umjetne eko kože. 

Author: Hyundai foto: Hyundai

prema informacijama iz Hyundaija novi Santa Fe će imati veći međuosovinski razmak od prethodnika što će u kombinaciji s pravilnijim linijama sigurno rezultirati s mnogo većom ponudom prostora.To je potvrdio i sam Hyundai s izjavom da je "tvrtka napravila nekonvencionalan potez sa svojim pristupom dizajnu kako bi SUV-u dao svjež izgled, ali i više mjesta u unutrašnjosti".

Author: Hyundai foto: Hyundai

Drugi detalji, pa tako i oni o pogonima nisu poznati, no sigurno je da će u Europi Hyundai najviše nade polagati u  hibridne verzije. Sve o novom Santa Feu znat ćemo idući mjesec za kada je Hyundai najavio službeno predstavljanje auta. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.