Početna Auto 337 pregleda

Idealan za grad: Elektro Smart vole vozači, ekolozi također

1
Vidi galeriju 1/5
Idealan za grad: Elektro Smart vole vozači, ekolozi također Idealan za grad: Elektro Smart vole vozači, ekolozi također Idealan za grad: Elektro Smart vole vozači, ekolozi također Idealan za grad: Elektro Smart vole vozači, ekolozi također Idealan za grad: Elektro Smart vole vozači, ekolozi također

Ljetos je u prodaju stigla nova generacija modela Smart electric drive. Zbog minijaturnih dimenzija, jeftine vožnje i apsolutne odsutnosti ispušnih plinova teško je zamisliti bolji gradski auto...

Smart ForTwo nije jedinstven samo dimenzijama. Ovo je jedini automobil koji se istodobno nudi i s tradicionalnim benzinskim motorom i s potpuno električnim pogonom.

1 | Author: Smart foto: Smart

Još jedna posebnost vezana uz električni Smart je činjenica kako je kabrioletska verzija praktično jedini električni kabrio na svijetu. Iako, ruku na srce, nije riječ o baš klasičnome kabrioletu. Od 2007., kada je stigao prvi električni Smart, ovo je četvrta generacija ovog auta, a vidljivo je kako je Smart iz generacije u generaciju mnogo učio i napredovao.

1 | Author: Smart foto: Smart

Ovo je najsnažniji i najbrži električni Smart ikad. Čak 82 KS i 160 Nm okretnoga momenta dovoljni su za brzih 11,3 sekunde do 100 km/h, a najveća brzina ograničena je na 130 km/h. Prema podacima iz Smarta, jednim se punjenjem može prevaliti 160 kilometara, što je i više nego dovoljno za gradsku upotrebu. Zbog novog ugrađenog punjača punjenje baterija na klasičnoj utičnici može biti dvostruko brže nego dosad, a kao dodatna opcija tu je i brzi punjač pomoću kojega se baterija do 80 % kapaciteta puni samo 45 minuta.

1 | Author: Smart foto: Smart

Zahvaljujući aplikaciji Smart control, do brojnih se informacija o električnome pogonu i stanju vozila može doći putem pametnoga telefona, tableta ili osobnog računala, a funkcijama kao što su aktivacija klima-uređaja prije ulaska u vozilo ili inteligentno punjenje može se upravljati daljinski.

1 | Author: Smart foto: Smart

Električni Smart je već u osnovi dosta dobro opremljen, a nadoplatom je moguće dobiti i luksuzne detalje, poput grijanoga volana. Tu je i posebna zelena boja koja je rezervirana za električni model. Osim za mali ForTwo, električni pogon može se dobiti i u kombinaciji s ostalim modelima Smarta, dakle ForTwo cabrio, ali i veći četverosjed Forfour. Najjeftiniji model u ponudi, klasični ForTwo electric drive, stoji 148.324 kune, što ga čini najjeftinijim električnim automobilom na našem tržištu. Cijena modela cabrio je 176.495, a Forfour stoji 154.000 kuna.

1 | Author: smart foto: smart

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.