Početna Auto 1354 pregleda

Koenigsegg Agera odlazi u mirovinu dvama posebnim primjercima

Koenigsegg Agera RS Thor i Vader
Vidi galeriju 1/8
Koenigsegg Agera odlazi u mirovinu s dva posljednja primjerka Koenigsegg Agera odlazi u mirovinu s dva posljednja primjerka Koenigsegg Agera odlazi u mirovinu s dva posljednja primjerka Koenigsegg Agera odlazi u mirovinu s dva posljednja primjerka Koenigsegg Agera odlazi u mirovinu s dva posljednja primjerka Koenigsegg Agera odlazi u mirovinu s dva posljednja primjerka Koenigsegg Agera odlazi u mirovinu s dva posljednja primjerka Koenigsegg Agera odlazi u mirovinu s dva posljednja primjerka

Švedski 'monstrum' i neslužbeno najbrži automobil na svijetu, nakon sedam godina obaranja rekorda i postizanja nevjerojatnih brzina, zasluženo odlazi u povijest, a Koenigsegg je upravo za tu priliku pripremio dva 'oproštajna' primjerka Agere, nazvana Thor i Väder...

Oba primjerka baziraju se na modelu Agera RS, a ispod lima 'skrivaju' pravo 'nuklearno oružje'. Riječ je o 5,0-litrenome motoru u konfiguraciji V8, koji uz pomoć dva turbopunjača razvija1 MW snage, odnosno 1360 'konja'.

Koenigsegg Agera RS Thor i Vader | Author: Koenigsegg foto: Koenigsegg

Švedska tvrtka dvama posljednjima primjercima Agere RS 'nadjenula' je nazive Thor i Väder. Prvi je dakle Thor, koji je u dvobojnoj kombinaciji sa sjajnim crnim detaljima, a Väder se sastoji iz karbonske vanjštine, zlatnih detalja i velikog spojlera s nosačem. 

Koenigsegg Agera RS Thor i Vader | Author: Koenigsegg foto: Koenigsegg

Dva posljednja primjerka preuzeli su njihovu vlasnici, no Koenigsegg će ih pokazati na 'Festivalu brzine' u Goodwoodu idućega tjedna.

BRZINA Novi električni hiperautomobil iz Bugarske spreman je pokoriti svijet

Koenigsegg Agera RS Thor i Vader | Author: Koenigsegg foto: Koenigsegg

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.