Početna Auto 847 pregleda

Legendarni Jaguar E-Type oživljen i spreman za nove pobjede

Jaguar E Type

U Velikoj Britaniji prodaje se prekrasni Jaguar Type E kabriolet. U iznimno rijetkom izdanju prvotno namjenjen za američke ceste sada je spreman žariti i paliti britanskim otvorenim cestama.

Ekstremno rijedak Jaguar Type E Series 1 Roadster namijenjeni za američko tržište našao se na oglasu u Velikoj Britaniji. Davne 1967. prvotno je isporučen u Kaliforniji, a potom je 2011. vraćen u Veliku Britaniju gdje je doživio kompletnu restauraciju.

Jaguar E Type | Author: Motor1.com foto: Motor1.com

E-Type UK, tvrtka koja se bavi restauracijom Jaguara odlučila je ovom automobilu i njegovom 4,2-litrenom osamcilindričnom motoru osigurati novi, moderniji sjaj. Za potrebe homologacije upravljač je prebačen na desnu tranu, a dorađen je i karburator te su stavljena drugačija kućišta svjetala. Dodan je i novi petstupanjski ručni mjenjač, elektronički startet te šire gume s pripadajućim aluminijskim naplatcima.

Jaguar E Type | Author: Motor1.com foto: Motor1.com

"Ovaj prekrasni E Type krasan je primjer što smo mi u tvrtci E-Type UK u mogućnosti napraviti.Unaprijeđen od strane našeg osoblja kako bi se što bolje nosio za modernu svakodnevnicu ostvario je nevjerojatan rezultat!" rekao je Marcus Holland, vlasnik tvrtke zadužene za restauraciju.

Jaguar E Type | Author: Motor1.com foto: Motor1.com

Zahvaljujući procesu restauracije, ovaj ljepotan približio se svojem sljedbeniku kao niti jedan primjerak prije. Posjeduje svu potrebnu dokumentaciju za vožnju po britanskim cestama, a ovako homologiran i spreman za vožnju stoji priličnih 145 tisuća funti.

Jaguar E Type | Author: Motor1.com foto: Motor1.com

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.