Početna Auto 27 pregleda

Luksuz i komfor limuzine, sportski dojam pravog kupea

MERCEDES-BENZ C-KLASA COUPE
Vidi galeriju 1/10
Luksuz i komfor limuzine, sportski dojam pravog kupea Luksuz i komfor limuzine, sportski dojam pravog kupea Luksuz i komfor limuzine, sportski dojam pravog kupea Luksuz i komfor limuzine, sportski dojam pravog kupea Luksuz i komfor limuzine, sportski dojam pravog kupea Luksuz i komfor limuzine, sportski dojam pravog kupea Luksuz i komfor limuzine, sportski dojam pravog kupea Luksuz i komfor limuzine, sportski dojam pravog kupea Luksuz i komfor limuzine, sportski dojam pravog kupea Luksuz i komfor limuzine, sportski dojam pravog kupea

Nova Mercedes-Benz C-klasa Coupé postavlja nove standarde u svom segmentu. U usporedbi s prethodnikom troši do 20 posto manje goriva. Na tržište dolazi u prosincu 2015.

Mercedes-Benz je obitelji C-klase dodao novu karoserijsku verziju – Coupe. Za izradu je korištena lagana konstrukcija radi smanjenja mase, ima izvrsnu aerodinamiku i visoke performanse te naravno učinkovite motore. Uz atraktivan kupe dizajn sa sportskim performansama i modernim luksuzom C-klasa Coupé postavlja nove standarde u svom segmentu.

MERCEDES-BENZ C-KLASA COUPE | Author: Mercedes-Benz foto: Mercedes-Benz

Ima dug poklopac motora, 80 milimetara duži međuosovinski razmak, pa je nova C-klasa Coupé 95 milimetara duža i 40 milimetara šira od prethodnika. Povećan volumen vozila iznad svega stvara više prostranosti za vozača i suvozača. Više je prostora za ramena, laktove i glavu na svim sjedalima. Ovjes Coupea je 15 milimetara niži nego kod limuzine, što je posebice izraženo u kombinaciji sa serijskim 17 colskim kotačima.

MERCEDES-BENZ C-KLASA COUPE | Author: Mercedes-Benz foto: Mercedes-Benz

Mercedes je za C-klasu Coupe odlučio kako će je pokretati benzinski i dizelski motori sa četiri cilindra koji serijski dolaze s ECO start/stop funkcijom. Svi zadovoljavaju Euro 6 standarde ispušnih plinova. U usporedbi s prethodnikom troše i do 20 posto manje goriva. Na početku prodaje Coupea dostupna će biti četiri benzinska i dva dizelska motora.

MERCEDES-BENZ C-KLASA COUPE | Author: Mercedes-Benz foto: Mercedes-Benz

Ponuda kreće od 1.6-litarskog četverocilindarskog motora u C 180 koji razvija 156 KS, dvolitarskog C 200 (184 KS), C 250 (211 KS) modela i C 300, isto tako obujmom od dvije litre, ali snagom od 245 KS. Oba dizelska modela opremljeni su poboljšanim inačicama četverocilindraša i razvijaju 170 KS ili 204 Ksm te su opremljeni ekološki prihvatljivom SCR tehnologijom (selektivna katalitička redukcija) obrade ispušnih plinova. Na tržište dolazi u prosincu 2015. godine.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.