Početna Auto 1448 pregleda

Mercedes-Benz Project One prvi put viđen na stazi

FOTO: Mercedes-AMG

Formula 1 za cestovnu upotrebu sve je bliže svojoj završnoj izvedbi. Predstavljen kao koncept, prije oko godinu dana na salonu u Frankfurtu, Mercedes-AMG Project One službeno je promaknut u prototip

Author: Mercedes-AMG foto: Mercedes-AMG

Ovaj hiperautomobil predstavlja AMG-ovu viziju korištenja Formule 1 na javnim prometnicama, što će biti vrhunac automobilske industrije. Najnovije fotografije koje je Mercedes danas objavio ne prikazuju Project One na javnoj prometnici, već na stazi u Britaniji. Ondje se odvijaju posljednja testiranja kako bi se optimirale sve komponente hardvera i softvera te kako bi se izgladilo sve potrebno, prije nego što bolid krene u proizvodnju.

Author: Mercedes-AMG foto: Mercedes-AMG

Proizvest će se samo 275 primjeraka, a svi su već rasprodani. Mercedes-AMG nije baš pričljiv kada je riječ o detaljnim specifikacijama, a poznato je kako će zahvaljujući 1,6-litrenome motoru V6 iz Formule 1 i četirima elektromotorima ukupna snaga biti veća od tisuću 'konja'. Jedan elektromotor smješten je u turbopunjaču, jedan na motoru i dva su na prednjoj osovini. Benzinski motor V6 sam producira 680 'konja', a crveno područje okretaja motora je na nevjerojatnih 11.000 okretaja.

Author: Mercedes-AMG foto: Mercedes-AMG

Mercedes-AMG primio je 1100 zahtjeva za Project One, što je četiri puta više od predviđene proizvodnje. Budućih 275 vlasnika ovoga hiperautomobila, nakon 50 tisuća prijeđenih kilometara, morat će u servis na 'generalku'. To im ne bi trebalo predstavljati problem, s obzirom na to što Project One ima sve predispozicije da postane dobar predmet ulaganja, koji će s godinama samo dobivati na vrijednosti.

Author: Mercedes-AMG foto: Mercedes-AMG

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.