Početna Auto 11 pregleda

Najavljena cijena električne jurilice Faraday Future FF91 izaziva vrtoglavicu

Faraday Future FF91
Vidi galeriju 1/5
Najavljena cijena električne jurilice Faraday Future FF91 izaziva vrtoglavicu Najavljena cijena električne jurilice Faraday Future FF91 izaziva vrtoglavicu Najavljena cijena električne jurilice Faraday Future FF91 izaziva vrtoglavicu Najavljena cijena električne jurilice Faraday Future FF91 izaziva vrtoglavicu Najavljena cijena električne jurilice Faraday Future FF91 izaziva vrtoglavicu

Faraday Future je nedavno predstavio svoj prvi električni automobil koji ima realnu šansu ući u serijsku proizvodnju - FF91. Najavljen je kao prva prava konkurencija Tesli

S autonomijom od 600 kilometara, snagom od 1050 KS i ubrzanjem do "stotke" za samo 2,4 sekunde, FF91 na papiru izgleda upravo kao velika prijetnja zasad najpopularnijem proizvođaču električnih automobila.

Ono što nije spomenuto na premijeri u Las Vegasu je cijena novog vozila. Prema riječima kineskog milijardera Jia Yuetinga, čelnika firme LeEco i ključnog partnera Faraday Futurea, automobil će biti izuzetno skup. On tvrdi da će FF91 koštati blizu 2.000.000 kineskih juana, što je skoro 270.000 eura.

Faraday Future FF91 | Author: Steve Marcus foto: Steve Marcus

Treba uzeti u obzir da je riječ o proizvodnji u Sjedinjenim Američkim Državama, što za kinesko tržište znači veću cijenu. Ostaje vidjeti hoće li cijena FF91 biti zaista toliko visoka i kako čelnici kompanije misle parirati Tesli, koji će ove godine u prodaju pustiti automobil u vrijednosti od 32.000 eura.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.