Početna Auto 140 pregleda

Ono, kad platiš auto 28 milijuna kuna, a ne možeš ga voziti

1
Vidi galeriju 1/3
Ono, kad platiš auto 28 milijuna kuna, a ne možeš ga voziti Ono, kad platiš auto 28 milijuna kuna, a ne možeš ga voziti Ono, kad platiš auto 28 milijuna kuna, a ne možeš ga voziti

Turski tajkun Tufan Kalman platio je gotovo četiri milijuna eura kako bi postao vlasnikom jednog od trinaest primjeraka Paganija Zonde 760 Coupe, no tek su tada nastali problemi...

Automobil je kupio u veljači prošle godine, a isporučen mu je šest mjeseci poslije. S automobilom je trebao dobiti i sve pripadajuće dokumente potrebne za registraciju, kako bi mogao prometovati britanskim cestama. No to se nije dogodilo. Nakon što su prošli svi rokovi za dostavu dokumenata, Kalman je odlučio automobil preseliti u švicarski Dornach, gdje živi, kako bi ga barem ondje mogao voziti legalno.

1 | Author: Pagani foto: Pagani

No neugodno se iznenadio saznavši kako su mu originalni britanski dokumenti (koje nikada nije dobio) potrebni i za registraciju automobila u Švicarskoj. Zbog cijele zavrzlame Kalman tuži tvrtku Pagani UK Ltd, od koje je kupio automobil. Navodi i kako mu zbog nastale situacije tvrtka nije ponudila povrat novca, pa sada to sudskim putem zahtijeva od njih uz kamatu 8 %. 

1 | Author: Pagani foto: Pagani

Također zahtijeva da novac bude isplaćen u eurima umjesto britanskim funtama, kako mu se stvari ne bi dodatno zakomplicirale zbog Brexita. "Iznenađen sam što tvrtka kao što je Pagani ne mari previše za rješavanje te dokumentacije. Da bilo gdje drugdje kupiš automobil za 3,8 milijuna eura tretirali bi te doslovno kao kralja" izjavio je ogorčeni multimilijunaš.

1 | Author: Pagani foto: Pagani

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.