Početna Auto 61 pregleda

Ludo dizajnirani konceptni Ferrari iz 1993. izgledao je ovako

1
Vidi galeriju 1/9
Ludo dizajnirani konceptni Ferrari iz 1993. izgledao je ovako Ludo dizajnirani konceptni Ferrari iz 1993. izgledao je ovako Ludo dizajnirani konceptni Ferrari iz 1993. izgledao je ovako Ludo dizajnirani konceptni Ferrari iz 1993. izgledao je ovako Ludo dizajnirani konceptni Ferrari iz 1993. izgledao je ovako Ludo dizajnirani konceptni Ferrari iz 1993. izgledao je ovako Ludo dizajnirani konceptni Ferrari iz 1993. izgledao je ovako Ludo dizajnirani konceptni Ferrari iz 1993. izgledao je ovako Ludo dizajnirani konceptni Ferrari iz 1993. izgledao je ovako

Afirmirani njemački dizajner Bernd Michalak izgradio je ovaj jedinstveni automobil na bazi Ferrarija 328 GTS te ga predstavio davne 1993. godine na Frankfurt Motor Showu...

Napravio je graciozan automobil, jednostavnih oblika, a koristio je uglavnom aluminij kako bi bio što lakši. Conciso je nakon predstavljanja izazvao brojne odlične kritike, a Michalak se nadao kako će Ferrari prepoznati potencijal i napraviti limitiranu seriju prema njegovu konceptu, no to se nikada nije dogodilo. Conciso nema krov, ni vrata, ali ima minijaturno elegantno vjetrobransko staklo bez okvira.

1 | Author: Ferrari foto: Ferrari

Ulazak u automobil zahtijeva dozu vještine i gipkosti. Pokreće ga centralno smješten i poprečno postavljen 3,2-litreni motor V8 iz Ferrarija 328, a razvija 270 “konja”. Mjenjač je ručni peterostupanjski, a automobil je lakši 30 % od standardne verzije Ferrarija 328 GTS. Do stotke juri otprilike pet sekundi i postiže najveću brzinu 278 km/h.

1 | Author: Ferrari foto: Ferrari

Unatoč ludom izgledu, ovaj automobil je legalan za cestovnu upotrebu, a prethodni vlasnik registrirao ga je u Belgiji. Aukcijska kuća RM Sotheby’s će ovaj unikatni automobil ponuditi na aukciji 12. svibnja u Monaku, no nema očekivane cijene, ali uzbudljiva priča koja stoji iza ovoga ljepotana zasigurno će rezultirati pozamašnim iznosom.

1 | Author: Ferrari foto: Ferrari

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.