Početna Auto 249 pregleda

Peugeot uvodi tehnologiju BlueHDi na Boxeru

Peugeot Boxer
Vidi galeriju 1/4
Peugeot uvodi tehnologiju BlueHDi na Boxeru Peugeot uvodi tehnologiju BlueHDi na Boxeru Peugeot uvodi tehnologiju BlueHDi na Boxeru Peugeot uvodi tehnologiju BlueHDi na Boxeru

Peugeot je proteklu godinu završio kao lider u Hrvatskoj po broju prodanih lakih komercijalnih vozila

Peugeot je nedavno sa segmentom velikih furgona dovršio uvođenje Euro 6 motora u svoju gamu. Tako je Boxer opremljen novom gamom 2-litrenih dizelskih motora BlueHDi koje je osmislila i proizvela grupa PSA. Tehnologija BlueHDi, koja je 2013. uvedena i testirana na Peugeotovim limuzinama i SUV-ovima omogućava obradu do 90% dušikovih oksida i do 99,9% čak i najsitnijih čestica. Ova tehnologija omogućava i smanjenje potrošnje goriva i emisije CO2.

Peugeot Boxer | Author: Peugeot foto: Peugeot

Nova gama 2-litrenih motora BlueHDi dostupna je u tri razine snage sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem: 110, 130 i 160 KS. Zahvaljujući tim BlueHDi motorima Boxer rekordnu razinu potrošnje goriva u segmentu velikih furgona od 6,0 l/100 km, nepromijenjenu povećanu nosivost i najveću brzinu te povećana ubrzanja s mjesta od 0 do 100 km/h i međuubrzanja od 80 do 120 km/h.

Peugeot Boxer | Author: Peugeot foto: Peugeot

Dvolitrene izvedbe motora BlueHDi na Boxeru prošle su više od 10.000 sati testiranja u tvornici i 1,3 milijuna posebnih testnih vožnji. Među njima su posebna testiranja za poboljšanje izdržljivosti i dugotrajnosti turbomotora i sabirnika ispušnih plinova, testiranja s 50% većim opterećenjem u odnosu na osobna vozila i testiranja u klimatskoj komori na temperaturi od -30 °C i 6000 ciklusa dodatnih toplinskih šokova u odnosu na osobna vozila.

Peugeot Boxer | Author: Peugeot foto: Peugeot

Spremnik aditiva AdBlue zapremnine 15 l dovoljan je za vožnju do otprilike 10 000 km. Aditiv AdBlue može se jednostavno doliti kroz vanjski otvor smješten ispod poklopca spremnika za gorivo, koji je kompatibilan s pumpama AdBlue koje postoje za teške kategorije vozila na benzinskim postajama. Za praktičniju vožnju, središnji pretinac za rukavice zamijenjen je novom opremom s dvostrukim držačem za čaše, prostorom za odlaganje te pretincem za pametni telefon s USB-priključkom i pomoćnom utičnicom u opciji.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.