Početna Auto 1913 pregleda

Poslastica za Amerikance: Potpuno novi Hyundai Sonata

FOTO: Hyundai

Iako je ovih dana pažnja usmjerena na ženevski salon, Hyundai je objavio prve službene fotografije nove Sonate, koja će premijeru 'doživjeti' u New Yorku

Author: Hyundai foto: Hyundai

Osma generacija je uglađenija od prethodne, a Korejci ovaj novi dizajnerski izričaj nazivaju 'sportska senzualnost'. Svjež pristup dizajnu pretvorio je Sonatu u coupe s četirima vratima, a inspiraciju crpi iz koncepta 'Le Fil Rouge', predstavljena na prošlogodišnjemu ženevskom salonu. Mora se priznati kako ovakav dizajn Sonati odlično stoji i čini ju jednim od najatraktivnijih modela u klasi.

Author: Hyundai foto: Hyundai

Sonata je niža 30, šira 25, dulja 45 mm, ima 35 mm veći međuosovinski razmak i prostraniju kabinu. Interijer je redizajniran, a u Hyundaiju kažu kako je inspirirana avionom Stealth, što se najviše očituje u dizajnu instrument-ploče.

Author: Hyundai foto: Hyundai

Satensko-kromirani detalji, ambijentalna rasvjeta, plohe presvučene kožom itd. dodatno podižu luksuzni dojam o interijerima, a spominje se čak i opcija pretvaranja smartphonea u digitalni ključ pomoću aplikacije. Hyundai će službenu premijeru nove Sonate održati sljedeći mjesec na njujorškom salonu automobila, a opcija plasiranja na europsko tržište još se razmatra.

Author: Hyundai foto: Hyundai

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.