Početna Auto 436 pregleda

Reinkarnacija: Kineski elektroauto baziran na švedskom Saabu

1
Vidi galeriju 1/4
Reinkarnacija: Kineski elektroauto baziran na švedskom Saabu Reinkarnacija: Kineski elektroauto baziran na švedskom Saabu Reinkarnacija: Kineski elektroauto baziran na švedskom Saabu Reinkarnacija: Kineski elektroauto baziran na švedskom Saabu

Kinesko-švedska kompanija otkupila je proizvodne trake ugašene tvrtke Saab i pokrenula proizvodnju, no s posve drugim nazivom jer nisu otkupili i prava na naziv Saab

Marka NEVS započela je proizvodnju vlastitoga modela 9-3, koji izgleda gotovo posve jednako kao posljednja izvedba Saaba 9-3. Pokreće ga elektromotor. Zasada je prodaja planirana samo za potrebe kineskoga tržišta. Prodajni plan uključuje 150.000 primjeraka, a za tu svrhu omogućena je i obročna otplata putem leasinga.

1 | Author: NEVS foto: NEVS

NEVS 9-3 nema nikakvih veza s markom Saab koja danas proizvodi zrakoplove i tehnologije za vojnu industriju. Ipak, NEVS 9-3 se proizvodi u kineskome Taijinu, a govori se i o tome kako bi se prodaja mogla proširiti i na Europu.  

1 | Author: NEVS foto: NEVS

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.