Početna Auto 272 pregleda

Renault Megane 4. generacije za 5

NOVI RENAULT MEGANE
Vidi galeriju 1/7
Renault Megane 4. generacije za 5 Renault Megane 4. generacije za 5 Renault Megane 4. generacije za 5 Renault Megane 4. generacije za 5 Renault Megane 4. generacije za 5 Renault Megane 4. generacije za 5 Renault Megane 4. generacije za 5

Nakon falsifikata i prevaranata, eto i originala. Teška krađa službenih fotografija četvrte generacije najprodavanijeg francuskog kompakta natjerala Renault na objavu teške ekskluzive i sedam dana prije predviđene promocije u Frankfurtu

Samo 24 sata po objavi piratskih snimaka posve nove, četvrte generacije Meganea, Renault je morao reagirati. Iako su pokušali tajnu čuvati do posljednjeg trenutka, do samog početka Salona automobila u Frankfurtu spretni i ne baš legalistički nastrojeni Talijani su ih povukli za nos. Kad su to napravili oni, pojavili su se širom svijeta i mnogi drugi skloni uzimanju tuđeg. 
I što je Renaultu preostalo nego da izmješa karte, da strogo čuvanu tajnu za Frankfurt i sami podijele putem društvenih mreža i brzih sredstava javnih priopćavanja.

NOVI RENAULT MEGANE | Author: Renault foto: Renault

Još aktualni Megane u segmentu je kompaktnih automobila najstariji model na tržištu. U ponudi je od 2008., no unatoč tome prodaje se zavidno dobro. Ni to nije sve. Nakon rujanske premijere, u salone stiže četvrta generacija Meganea. Dizajn je inspiriran novim Cliom s perpoznatljivim elementima novih Renault modela. Radi se o posve novom modelu napravljenom na novoj zajedničkoj platformi Renault Nissan alijanse. U odnosu na prethodnika bit će veći s prostranijom unutrašnjosti i, ne manje važno - u Renaultu su najavili znatno kvalitetniji i luksuzniji interijer. Za sada pokretat će ga poznati motori koji će u novoj generaciji biti dorađeni, s još manjom potrošnjom i manjom emisijom CO2. Ljubitelje sportskih izvedbi obradovat će najava iz Renault Sport radionice kako će novi RS Model imati 300 KS.

NOVI RENAULT MEGANE | Author: Renault foto: Renault

NOVI RENAULT MÉGANE, DINAMIČAN I IZRAŽAJAN DIZAJN kažu iz Renaulta te dodaju:

- Dvadeset godina nakon lansiranja Renault Méganea, prodanog u više od 6,5 milijuna primjeraka diljem svijeta, Renault obnavlja srce svoje palete i otkriva novi Mégane, četvrti pod tim imenom. 
U segmentu u kojem vlada snažna konkurencija novi Mégane ističe se dinamičnim linijama i snažnim svjetlosnim potpisom sprijeda i straga.
Paletu novog Méganea predvodi izvedba GT, dostupna od lansiranja, koja svoj dizajn crpi iz nasljeđa Renault Sporta.

Dinamičan, izražajan i pomno oblikovan dizajn

Svojim poznatim svjetlosnim potpisom i vrlo uravnoteženim proporcijama, novi Mégane prije svega je pravi Renault. Slijedi pravila Renaultova dizajna: široki, izbačeni bokovi te upečatljiv prednji kraj s velikim okomitim logotipom. Po uzoru na Renault Talisman, novi Mégane krasi jedinstven svjetlosni potpis sprijeda koji čine svjetla u obliku slova „C” koja se protežu do odbojnika. Vodoravni svjetlosni potpis straga, vidljiv danju i noću, vozilu daje širi izgled. „Na tržištu kompaktnih limuzina, na kojem vlada snažna konkurencija, bilo je iznimno važno da se novi Mégane istakne već na prvi pogled”, naglašava Franck Le Gall.

Novi Mégane niži je za 25 mm, a tragovi kotača širi su mu za 47 mm sprijeda i 39 mm straga u odnosu na Mégane 3, tako da vrlo dobro leži na cesti. Njegove proporcije tvore sportsku siluetu s duljim međuosovinskim razmakom (+28 mm) te kraćim stražnjim prevjesom. „Precizne i napete linije usmjerene prema naprijed protežu se bočnim površinama. Zajedno s isklesanim bokovima, te linije novom Méganeu daju dinamičnost i karakter”, navodi Franck Le Gall, dizajner vanjskog izgleda.

Kromirani elementi naglašavaju gornji dio bočne linije karoserije i obavijaju prednju masku, bočne umetke i ručice na vratima. Profinjene izbočene linije na poklopcu motora, zajedno s kromiranim obrubima i bočnim otvorima za zrak, ističu karakter prednjeg kraja.

NOVI RENAULT MEGANE | Author: Renault foto: Renault

Ekskluzivna izvedba GT, dostupna od lansiranja

Novi Mégane GT krasi preoblikovan prednji odbojnik koji dodatno izražava sportski duh. U njega je ugrađen proširen ventilacijski otvor, a preoblikovane su i rešetke prednje maske koje sad nalikuju pčelinjem saću. Straga je dizajn novog Méganea GT naglašen dvjema kromiranim ispušnim cijevima koje su usklađene s ventilacijskim otvorima sprijeda i smještene su s obiju strana difuzora nadahnutog Formulom 1. Novi Mégane GT straga, na blatobranima i sprijeda nosi pločice s natpisom „Renault Sport”. Za tu novu sportsku izvedbu nudi se posve nova plava boja „Iron” s elementima u boji „Dark Metal” sprijeda i na kućištima retrovizora kako bi se naglasila pripadnost modelima GT. Novi Mégane GT nudi i sjajne aluminijske naplatke od 18'' koje je posebno razvio Renault Sport.

Novi Mégane u potpunosti će biti otkriven u Frankfurtu...

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.