Početna Auto 107 pregleda

'Elektropremijera': Renaultovi glasnici budućnosti stigli su u Hrvatsku

Renault
Vidi galeriju 1/9
'Elektropremijera': Renaultovi glasnici budućnosti stigli su u Hrvatsku 'Elektropremijera': Renaultovi glasnici budućnosti stigli su u Hrvatsku 'Elektropremijera': Renaultovi glasnici budućnosti stigli su u Hrvatsku 'Elektropremijera': Renaultovi glasnici budućnosti stigli su u Hrvatsku 'Elektropremijera': Renaultovi glasnici budućnosti stigli su u Hrvatsku 'Elektropremijera': Renaultovi glasnici budućnosti stigli su u Hrvatsku 'Elektropremijera': Renaultovi glasnici budućnosti stigli su u Hrvatsku 'Elektropremijera': Renaultovi glasnici budućnosti stigli su u Hrvatsku 'Elektropremijera': Renaultovi glasnici budućnosti stigli su u Hrvatsku

Renault je u Zagrebu upravo predstavio gamu strujom pokretanih vozila, od četverocikla Twizyja, gradskoga Zoea do dostavnoga Kangooa...

Renault je komercijalizirao gamu električnih vozila u Hrvatskoj. Novost u nas su Zoe, koji je ujedno i redizajniran, gradski Twizy, te vozila iz gospodarskoga programa Kangoo, svi s elektropogonom. Renault Zoe, inače najprodavaniji EV auto u Europi, diči se sada dvostruko većim dometom.

Renault | Author: Auto start foto: Auto start

S jednim punjenjem po NEDC ciklusu može prijeći 400 kilometara, što u stvarnim uvjetima vožnje iznosi i nadalje respektabilnih 300 kilometara. Baterijski sklop je LG-jev. Opremljen je i sustavom regenerativnoga kočenja, toplinskom pumpom koja hladi ili grije, ovisno o potrebi, a ima i posebne Michelinove gume s malim otporom kotrljanja.

Dostupan je s motorom sa 65 ili 68 kW i s dvije baterije, slabijom s 22 kW i jačom s 41 kW. Zoe stoji od 231.900 do 285.900 kuna. Električni Kangoo dostupan je u četiri karoserijske izvedbei  ima domet 270 km, po NEDC ciklusu, odnosno 200 kilometara stvarne vožnje. Cijene su od 159.900 do 178.900 kuna, bez PDV-a.

Renault | Author: Auto start foto: Auto start

Laki četverocikl Twizy dostupan je u dvije izvedbe, 45 i 80, a te oznake ujedno označavaju i brzinu koju postiže. Prvi se može voziti bez dozvole za B kategoriju, ne treba ni kaciga i čini se praktičnim za gradsku vožnju zbog dimenzija, krilnih vrata i sl.

Renault | Author: Auto start foto: Auto start

Ujedno je i sigurniji nego motocikl, autonomija je 100 kilometara, a cijene se kreću od 76.900 do 106.900 kuna. Renaultovi električni automobili u Hrvatskoj moći će se kupiti kod pet Renaultovih partnera, odnosno ovlaštenih koncesionara.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.