Početna Auto 129 pregleda

Super monstrum do stotke ide za 2 sekunde i juri 463 km/h

BUGATTI CHIRON
Vidi galeriju 1/2
Super monstrum do stotke ide za 2 sekunde i juri 463 km/h Super monstrum do stotke ide za 2 sekunde i juri 463 km/h

Bugatti Chiron je nasljednik modela Veyron koji će imati isti motor, ali navijen čak na 1.500 KS i 1.500 Nm

Prema posljednjim informacijama razvoj Veyronovog nasljednika je u poodmakloj fazi i koliko je za sada poznato ponovno će se raditi o pravoj zvijerki. Za sada i dalje stoje predviđanja kako bi novi model mogao nositi naziv Chiron, no konačne potvrde još nema. Čini se kako će Bugatti zadržati W16 8.0-litreni motor, no njegova bi snaga navodno trebala biti podignuta na oko ili čak i više od 1103 kW, odnosno 1500 KS (+300 KS u odnosu na Veyron SS WRE). Okretni moment će iznositi 1500 Nm, dakle ostati isti kao kod modela Veyron Super Sport, no ta dva automobila neće dijeliti veliki broj zajedničkih komponenti.

BUGATTI CHIRON | Author: Bugatti foto: Bugatti

Naime, Chiron će navodno imati oko 92% novih ili značajno modificiranih dijelova. Između ostalog očekuju se e-turbopunjači, izravno ubrizgavanje i sustav deaktivacije cilindara, kao i dorađeni 7-stupanjski mjenjač s dvije spojke i sl. Što se tiče performansi Chiron bi navodno trebao ubrzavati do 100 km/h za svega 2 sekunde, dok će mu se najveća brzina kretati oko 463 km/h. Usporedbe radi Veyron SS WRE je do stotke stizao za 2,5 sekundi, dok mu najveća brzina iznosi 415 km/h. Također, potrošnja će mu biti smanjena na oko 20 l/100 km, dok se ona kod Veyrona Super Sport kretala oko 23,1 l/100 km.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.