Početna Auto 455 pregleda

Suzuki konačno obnovio Vitaru: Ovo su svi detalji

FOTO: Suzuki

Posebno je obnovljen prednji dio Vitare gdje automobil sada izgleda osjetno modernije

Aktualna generacija Suzukija Vitare svojedobno je bio najpopularniji novi automobil na Hrvatskom tržištu kada us u pitanju privatni kupci. No ovaj SUV su sustigle godine jer se uz jedan manji redizajn prodaje još od 2015. godine. Iako je već odavno bilo vrijeme za potpuno novu generaciju, Vitara je još uvijek dovoljno popularna da se Suzuki još jednom odlučio redizajnirati je. 

Author: Suzuki foto: Suzuki

Posebno je obnovljen prednji dio Vitare gdje automobil sada izgleda osjetno modernije. Maska hladnjaka u crnoj sjajnoj boji i tanja prednja svjetla djeluju dinamičnije, a prednji blatobrani i odbojnik imaju jednostavnije linije. Paleta boja uključuje pet jednobojnih i pet dvobojnih varijanti, do kojih su neke nove. Stražnji dio nije vidljiv na za sada objavljenim slikama stoga pretpostavljamo da nije mijenjan. 

I unutrašnjost redizajnirane Vitare izgleda uglavnom isto kao na dosadašnjem modelu, no ima nekoliko promjena. Tu je tako novi 9-inčni zaslon osjetljiv na dodir iza kojeg se krije novi infotainment sustav koji podržava bežičnu i žičanu integraciju pametnog telefona putem Apple CarPlay i Android Auto. S redizajnom Vitara je dobila i Suzuki Connect aplikaciju za  pametni telefon. 

Author: Suzuki foto: Suzuki

Tu je i nekoliko novih ili poboljšanih sustava za pomoć u vožnji. Novi sustav automatskog kočenja u nuždi je dobio veći raspon detekcije od prethodnog modela. Tu ej i sustav nadzora pažnje kod vozača, adaptivnim tempomat s radarom i kamerom, asistent za držanje automobila u sredini trake i novi obavezni, ali iritantni sustav za obavještavanje prekoračenja maksimalne dozvoljene brzine. 

Author: Suzuki foto: Suzuki

Što se tiče motora, nema nikakve promjene u ponudi. I dalje se nudi 1,4-litreni blagi hibridni pogon s turbo benzinskim motorom snage 129 KS i potpuno hibridna varijanta s 1,5-litrenim atmosferskim motorom i električnim motorom od 32 KS s ukupnom snagom sustava od 115 KS. Ovaj pogon je povezan s automatiziranim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa, dok blagi hibrid ima ručni mjenjač. Obje varijante opcijski su dostupne s pogonom na sve kotače. 

Očekuje se da će obnovljena Suzuki Vitara krenuti u prodaju tijekom ljeta. Cijene i varijante opreme bit će objavljene naknadno.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.