Početna Auto 789 pregleda

Talijani su napravili 'Batmobile' na bazi Rimac Nevere

FOTO: Pininfarina

Ova dva automobila zapravo su "prerađene" Rimac Nevere, te koriste praktično identičnu tehnologiju kao hrvatski električni hiperautomobil

Tvrtka Automobili Pininfarina razvio je novi model čiji je dizajn inspiriran Batmanom, odnosno njegovom civilnom verzijom likom Brucea Waynea. Dva modela, B95 (kabio) i Battista (coupe) dobili su jedinstvene značajke dizajna zbog kojih će se njihovi vlasnici osjećati poput filmskog junaka milijardera.

Author: Pininfarina foto: Pininfarina

Pininfarina je kreirala dvije vizualne verzije za svoja dva vozila: Gotham i Dark Knight. Gotham oprema ima unutrašnjost od tamne kože, prilagođene umetke na središnjoj konzoli i svjetlosmeđe šavove. Drugi model opremljen je crnom alcantarom, crnom kožom i crno-zlatnim kontrastnim šavovima.

Author: Pininfarina foto: Pininfarina

Gotham Battista ima sjajnu vanjsku boju Argento Vittorio i krov Nero Torino. Pininfarina je na autu osvijetlila svoj legendarni logo i izradila ga u brušenom i poliranom aluminiju. Automobil je opremljen 20-inčnim prednjim aluminijskim kotačima i 21-inčnim stražnjim aluminijskim kotačima sa sjajno crnom završnom obradom i mat crnim naplatcima. Kotači B95 imaju mat crne unutarnje i sjajno crne vanjske prstenove i dimenzijama odgovaraju onima Battiste. Dark Knight Battista i B95, su s druge strane, tamnoplave boje Nero Profondo i crne Nero Torino na krovu

Author: Pininfarina foto: Pininfarina

Ova dva automobila zapravo su "prerađene" Rimac Nevere, te koriste praktično identičnu tehnologiju kao hrvatski električni hiperautomobil. Svako vozilo ima litij-ionsku bateriju kapaciteta 120,0 kilovat sati, koja pokreće četiri elektromotora ukupne snage 1900 KS. B95 i Battista mogu ubrzati do 100 km/h za manje od dvije sekunde. Zasloni imaju "poboljšanja tvrtke Wayne Enterprises", a glasovni asistent zvuči kao Weyneov "batler" Alfreda Pennyworth.

Author: Pininfarina foto: Pininfarina

Pininfarina je također dotjerao Battistinu aerodinamiku, dojdući mu nove aerodinamičke detalje. Auto također ima logotipe Wayne Enterprises na bočnim pragovima i krovu.

Author: Pininfarina foto: Pininfarina

Posebni modeli marke Pininfarina nastali su u suradnji s tvrtkom Wayne Enterprises, koja stvarno postoji i koja je luksuzni brend tvrtke Warner Bros. Discovery Global Consumer Products. Svoje partnerstvo će predstaviti na stranici  BruceWayneX.com i ovog ljeta organizirati jedinstveni maloprodajni koncept kina u kojima će nekolicina zainteresiranih kupaca moći vidjeti Battistu.

Author: Pininfarina foto: Pininfarina

Pininfarina ne precizira koliko će ova dva posebna izdanja Batmana koštati, ali "obični" Battista počinje košta od 2 milijuna eura, a B95 od oko 4,4 milijuna eura. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.