Početna Auto 1490 pregleda

Volkswagen u Brazilu zagolicao maštu i ovim konceptom

VW Virtus GTS
FOTO: Motor1.com

Osim novim pick-up konceptom nazvanim Tarok, Volkswagen se za sajam automobila u Sao Paulu pohvalio još jednim atraktivnim konceptom, koji vrlo vjerojatno nećemo nikada vidjeti u Europi

VW Virtus GTS | Author: Motor1.com foto: Motor1.com

Svejedno, treba spomenuti sve nove modele najveće svjetske kompanije automobila. Ova konceptna kompaktna limuzina naziva se Virtus GTS, a od standardnog se modela Virtus (koji se prodaje isključivo u Brazilu) razlikuje atraktivnijim dizajnom, snažnijim motorom i agresivnim aero paketom, koji uključuje nove branike, pragove i difuzore. 

VW Virtus GTS | Author: VW foto: VW

No ovaj konceptni i sportski model GTS pokretat će 1,4-litreni turbobenzinac s oznakom TSI, koji će razvijati sportskih 150 KS, u paru sa šesterostupanjskim automatskim mjenjačem. Osim motora, konceptni GTS ističe se i aluminijskim kotačima s promjerom 17 cola, prednjom sportskom maskom s logom GTS te crnim retrovizorima, sportskim kožnim upravljačem i sjedalima s karakterističnim 'kariranim' dizajnom.

VW Virtus GTS | Author: VW foto: VW

Iako smo gotovo sigurni da ovaj automobil nikada neće stupiti na europsko tlo, zanimljivo je vidjeti čime se još Volkswagen bavi u ostalim državama svijeta. 

VW Virtus GTS | Author: VW foto: VW

Inače, standardni VW Virtus (koji se prodaje u Brazilu) bazira se na novoj platformi MQB A0, dugačak je 4480 i širok 1750 milimetara, a zapremina prtljažnika je impresivnia - 521 litra.

VW Virtus GTS | Author: Motor1.com foto: Motor1.com

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.