Početna Insider 571 pregleda

Našli rješenje za veliku cijenu električnih auta. Radit će ih u Indiji?

FOTO: Peugeot

"Za sada u Europi ne možemo raditi električne automobile koji su cjenovno prihvatljivi, stoga je proizvodnja malih i cjenovno dostupnih automobila velika prilika za Indiju"

Stellantis, grupacija koja je vlasnik Citroëna, Peugeota, Opela, Fiata, Alfe, Jeepa i drugih marki automobila ne vjeruje da u Europi mogu proizvoditi električne automobile koje će si većina građana EU moći priuštiti. Zbog toga ova velika grupacija razmatra mogućnost da proizvodnju svojih električnih automobila bazira u Indiji te ih od tamo izvozi na stari kontinent. 

Šef Stellantisa Carlos Tavares je prilikom nedavne posjete Indiji izjavio: “Za sada u Europi ne možemo raditi električne automobile koji su cjenovno prihvatljivi, stoga je proizvodnja malih i cjenovno dostupnih automobila velika prilika za Indiju. Na tome radimo , no još nismo definitivno odlučili". 

Author: Citroen foto: Citroen

Stellantis je već potvrdio da će u Indiji iduće godine predstaviti novim mali električni automobil na platformi aktualnog Citroëna C3. Proizvođač planira još dva modela bazirana na istoj platformi. 

Unatoč tome što Stellantisove marke namjeravaju predstaviti više desetaka električnih modela u do kraja ovog desetljeća Tavares  nije optimističan oko njihove cijene te je nedavno ustvrdio da će trebati još pet do šest godina da bi električni automobili postali cjenovno prihvatljivi. 

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.