Početna Insider 2693 pregleda

VIDEO: Rotor su zatvorili - evo kako voziti obilaznim pravcima

FOTO: Luka Stanzl Pixsell

U videu možete pogledati obilaznice remetinečkoga rotora kako biste se lakše snašli u novoj regulaciji prometa, ali i izbjegli gužve

 

Zagrebački rotor, kojim dnevno prolazi više od 100.000 vozila, zbog velike rekonstrukcije je u nedjelju ujutro zatvoren za promet pa će se idućih 13 mjeseci, do siječnja 2020. godine, voziti obilazno.

Author: Luka Stanzl/Pixsell foto: Luka Stanzl/Pixsell

U videu možete pogledati koje su sve obilaznice remetinečkog rotora kako biste se lakše snašli u novoj regulaciji prometa izbjegli brojne gužve: 

Iz HAK-a navode da su izradili i karte koje bi mogle vozačima pomoći u prometovanju novozagrebačkim naseljima Kajzerica, Trnsko, Savski gaj i Trokut. 

Naglasili su da je zbog značaja remetinečkog rotora, kojim dnevno prođe oko 100 tisuća vozila, dobro informirati se prije no što se uputimo u tom smjeru te, ako je moguće, izbjegavati ga u vrijeme jutarnjih i popodnevnih špica. 

Novi izgled rotora u Remetincu rekonstrukcija Kada je sagrađen, zašto ga se boje i kako će izgledati 'Remetinečki rotor'

HAK-ova interaktivna karta 

- Kako bi se smanjile gužve i olakšalo prometovanje jednim od najznačajnijih rotora u Zagrebu, izgrađene su nove prometnice, te je postavljena privremena signalizacija. Na području obilaznih pravaca promet će biti dopušten vozilima do 5 tona ukupne mase i visine do 3,50 metaqra te autobusima javnoga gradskog prijevoza ZET-a - navode u HAK-u. 

 

OBILAZNI PUTEVI

Vožnja u smjeru sjevera:

IZ SMJERA ČVORA LUČKO – vozila će skrenuti lijevo, prebaciti se na istočni kolnik i dalje redovito prometovati do raskrižja sa Selskom cestom;
IZ SMJERA NOVOG ZAGREBA – dolaskom po Aveniji Dubrovnik vozila se uključuju na privremenu prometnicu prema Jadranskome mostu i dalje prema Selskoj cesti.

Author: HAK foto: HAK

 

Vožnja u smjeru istoka:

IZ SMJERA ČVORA LUČKO – vozila nastavljaju ravno i privremenom prometnicom ulaze na južni kolnik Avenije Dubrovnik i redovito prometuju do raskrižja s Ulicom Radoslava Cimermana;
IZ SMJERA SELSKE I SAVSKE CESTE - preko semaforiziranog spoja vozila se prebacuju na istočni kolnik i po privremenoj prometnici ulaze na južni kolnik Avenije Dubrovnik i redovito prometujui do raskrižja s Ulicom Radoslava Cimermana.

Author: HAK foto: HAK

 

Vožnja u smjeru zapada:

IZ SMJERA NOVOG ZAGREBA – od Avenije Dubrovnik po privremenoj prometnici vozila voze ispod Jadranskog mosta sve do raskrižja Jadranska avenija – Vice Vukova gdje mogu skrenuti desno na Jadransku aveniju ili nastaviti ravno po Ulici Vice Vukova;
IZ SMJERA SELSKE I SAVSKE CESTE (prema čvoru Lučko) – vozila nastavljaju ravno, skreću desno i preko privremene prometnice dolaze do raskrižja Jadranska avenija – Vice Vukova, gdje mogu skrenuti desno na Jadransku aveniju ili nastaviti ravno po Ulici Vice Vukova.

Author: HAK foto: HAK

 

LOKALNI PROMET

Naselje Kajzerica:

Zatvaraju se dvije prometnice – istočni priključak na Jadranski most kod Zrinjevca i križanje Remetinečka cesta – Riječka ulica;
Pristupna točka: križanje Cimermanova – Antalova – Bencekovićeva. 

Naselje Trnsko: 

Zatvara se priključak s Nehruovog trga na Aveniju Dubrovnik;
Pristupne točke: križanje Avenija Dubrovnik – Cimermanova – Trnsko i priključak iz Ulice Trnsko.

Naselje Trokut:

Pristupne točke:

Na sjeveru: južni kolnik Avenije Dubrovnik preko Nehruovog trga
Na jugu:  Hermanova ulica – Perjasička ulica – Utinjska ulica  – Savski gaj XIII – Remetinečka cesta.

Naselje Savski gaj:

Zatvara se Prekratova ulica prema Aveniji Dubrovnik 

Pristupne točke: Nehruov trg – Avenija Dubrovnik ili križanje Remetinečka cesta – Savski gaj XIII.
U naselju će biti zabranjen promet teretnim vozilima po Prekratovoj cesti i Nehruovim trgom

Author: HAK foto: HAK

 

 

ULAZ U GRAD IZ OKOLICE ZAGREBA

Budući da se u Zagreb iz smjera Rijeke i Splita najčešće ulazi upravo na Remetinečkom rotoru, kako biste izbjegli veće gužve savjetujemo korištenje drugih čvorova, kako je prikazano na karti. Vozilima višim od 3,50 metara i ukupne mase veće od 5 tona bit će zabranjen promet privremenim prometnicama oko rotora te će biti usmjereni znakovima na Zagrebačkoj obilaznici (A3) na pojedine alternativne pravce. Znakovi zabrane i preporučenog obilaska bit će postavljeni i na ključnim raskrižjima u blizini zone radova.

Author: HAK foto: HAK

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.