Početna Magazin 2809 pregleda

Evo kojim cestama izbjeći gužve na putu ka moru

Gužve
Vidi galeriju 1/4
Alternativni pravci: Evo kojim putevima izbjeći gužve na putu ka moru Alternativni pravci: Evo kojim putevima izbjeći gužve na putu ka moru Alternativni pravci: Evo kojim putevima izbjeći gužve na putu ka moru Alternativni pravci: Evo kojim putevima izbjeći gužve na putu ka moru

Ovih su dana na našim prometnicama nesnosne gužve, nerijetko se čeka i nekoliko sati u gužvama. Evo kako ih možete pokušati izbjeći

Prometni pravci | Author: Google foto: Google

Spremate li se na godišnji odmor, a svim silama biste htjeli izbjeći zamorne gužve na našim prometnicama, možete pokušati jednim od smjerova koje smo ovih dana istražili i uvjerili se u njihovu protočnost. Prije nego što ste sjeli za upravljač i krenuli na put, provjerite HAK-ove stranice na kojima ćete saznati kakvo je stanje na svim važnim cestama. 

Gužve | Author: Večernji list foto: Večernji list

Najveće se gužve stvaraju na izlazima, odnosno ulazima na autocestu pa se tako prije naplatnih kućica zna čekati i nekoliko sati. Prije svega tu mislimo na Lučko. 

Koji se auti najviše voze u Hrvatskoj, BiH, Srbiji, a koji u svijetu? ISTRAŽIVANJE Koji se auti najviše voze u Hrvatskoj, BiH, Srbiji, a koji u svijetu?

Lučko možete izbjeći na nekoliko načina. Naprimjer, prema Karlovcu možete krenuti državnom cestom D1 (Gornji Stupnik - Donji Desinec - Draganić - Karlovac), ali računajte na obilazak početne dionice u Lučkom, gdje je u tijeku rekonstrukcija cijele dionice i trajat će do kraja rujna. Možete probati i po cesti D31 (Velika Gorica - Pokupsko - Glina), nakon čega se, preporučujemo, preko D6 spojite na D1.

Prometni pravci | Author: Google foto: Google

Nakon što ste sretno stigli u Karlovac, možete odabrati dvije rute, maloo dulju cestu D23 (Gornje Mrzlo Polje - Duga Resa - Josipdol - Modruš - Brinje - Senj), ili se kod Klana priključite na državnu cestu D50 (Otočac - Gospić - Gračac) a potom putovanje možete nastaviti na D27 (Zaton Obrovački - Benkovac), ili ako idete dalje prema Splitu D1 (Knin - Sinj - Solin)

Prometni pravci | Author: Google foto: Google

Napominjemo da su ove rute testni vozači redakcije Autostart itekako isprobali, mnogo puta. Istina, i na njima se može pojaviti pokoja kolona ili zastoj. Za istočnu Hrvatsku preporučujemo provjeru pravaca kroz Bosnu i Hercegovinu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.