Početna Magazin 52 pregleda

Amerikanci će za nekoliko tjedana moći naručiti Uber bez vozača

Uber
Vidi galeriju 1/3
Amerikanci će za nekoliko tjedana moći naručiti Uber bez vozača  Amerikanci će za nekoliko tjedana moći naručiti Uber bez vozača  Amerikanci će za nekoliko tjedana moći naručiti Uber bez vozača

Uber već mjesecima na ulicama Pittsburgha testira vlastiti samovozeći automobil, a upravo u ovom gradu će i aktivirati uslugu kojom će ljudi moći naručiti auto koji se sam vozi

Uberovi korisnici po prvi put će kroz nekoliko tjedana moći naručiti automobil koji se vozi bez vozača. Kako prenosi BBC, Uberov direktor Travis Kalanick je najavio kako će samovozeći automobil lansirati u Pittsburghu, gradu u kojem već mjesecima testiraju vlastiti samovozeći automobil.

Uber | Author: Uber foto: Uber

U početku će vozila imati i vozača, ali koji će služiti samo kako bi preuzeo kontrolu nad vozilom u nekoj kriznoj situaciji, a tu će biti i dodatni promatrač. Na put prema Uberu bez živih vozača krenuli su s Volvom koji je potvrdio kako je ova inicijativa zajednički projekt.

Uber | Author: Uber foto: Uber

- Uber i Volvo će koristiti isto temeljno vozilo za sljedeću fazu vlastitih strategija oko autonomnih vozila. To će uključivati dodavanje Uberovih sustava na osnovno vozilo, rekli su iz Volva i dodali da inženjeri iz obje kompanije rade na projektu.

Uber | Author: Uber foto: Uber

- Ovaj savez stavlja Volvo u središte trenutne tehnološke revolucije u automobilskoj industriji, rekao je direktor Volva Hakan Samuelsson. Bloomberg dodaje da ovo nije ekskluzivni dogovor te da Uber planira raditi i sa drugim automobilskim kompanijama. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.