Početna Magazin 574 pregleda

Audi odsad i plovi: e-tron katamaran juri 28 milja

Audi od sada plovi

Za razliku od BMW-a, Audi ne proizvodi motocikle, ne proizvodi ni kamione poput Mercedesa. Proizvodi automobile, a odsad je prisutan i u nautici

Audi od sada plovi | Author: Porsche foto: Porsche

Nije baš da će Audi doslovno proizvoditi brodove, no sudjelovao je u dizajniranju ovoga katamarana i sponzorira tim koji će njime sudjelovati na utrkama. Ovo je Audi e-tron Nacra 17 katamaran, kojim će Johannes Polgar i Carolina Werner ploviti u natjecateljskim regatama, a fokusirani su i na Olimpijske igre.

Audi od sada plovi | Author: Porsche foto: Porsche

Zahvaljujući perajama 'hidrofoil' katamaran se povremeno gotovo potpuno uzdiže iznad mora, a postiže brzinu do 28 nautičkih milja (50 km/h) samo pogonom na jedra. Audi je u ovom slučaju za dizajn broda odabrao e-tron brand, kako bi promovirao inicijativu vozila s nultom emisijom štetnih ispušnih plinova.

Audi od sada plovi | Author: Porsche foto: Porsche

Mora se priznati kako je dizajn odličan, a kombinacije crvene i crne boje su pun pogodak. E-tron Nacra 17 premijerno će se predstaviti već ovaj mjesec na Kieler Woche Regatti u Njemačkoj. Audi nije prvi proizvođač automobila koji ima svoj tim na regatama. Maserati također ima svoj tim, a Volvo se nedavno odrekao sponzorstva u poznatoj regati Ocean Race.

Audi od sada plovi | Author: Porsche foto: Porsche

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.